Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

1. Karadeniz Oyunları 2 Temmuz'da başlıyor

Türkiye'nin evsahipliği yapacağı 1. Karadeniz Oyunları organizasyonunun tanıtımı İstanbul'da yapıldı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve çok sayıda federasyon başkanı ve temsilcisi katıldı.

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Trabzon merkez olmak üzere, Rize ve Giresun'un 2-8 Temmuz tarihleri arasında evsahipliğini üstleneceği oyunları sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden Bakan Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin girişimleriyle 15 yıl önce kurulan ve 12 ülkenin üye olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün sosyal aktivite eksikliğinden dolayı yeterince tanınamadığını ifade ederek, ''Ancak spor yoluyla bu sağlanabilir. Burada mücadele edecek sporcular da geleceğin olimpiyat şampiyonları olabilir. Bu organizasyon, ülkelerin birbirine yakınlaşması, gençlerin tanışması açısından önemli bir görev üstlenecek'' dedi. Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay konuşmasında, Türkiye'nin gerçekleştirdiği önemli spor organizasyonlarıyla dünyaya kendisini alkışlattığını belirtirken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Karadeniz misafirperverliğini herkese göstererek, illeri üzerindeki kötü imajın silinmesini sağlayacaklarını kaydetti. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise her şeyleriyle oyunlara hazır olduklarını söyledi.

12 ÜLKE KATILACAK

1. Karadeniz Oyunları'na Türkiye'nin yanı sıra, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ile Yunanistan'dan 18 yaş ve altı sporcular katılacak. Atletizm, basketbol, cimnastik, futbol, güreş, voleybol, okçuluk, tekvando, yüzme ve bisiklet branşlarında yarışmaların gerçekleştirileceği organizasyonda, bin 500 sporcu, 520 hakem, bin görevli, 75 gözlemci, 500 gönüllü, 62 kurul üyesi, 150 gazeteci olmak üzere 3 bin 663 konuk beklendiği ifade edildi. 1. Karadeniz Oyunları'nın maskotu olarak Karadeniz yöresiyle özdeşleşen hamsi belirlendi. Karadeniz yöresel kıyafeti giymiş hamsi olarak tasarlanan oyunlar maskotu konukların beğenisini kazanırken, toplantının sonunda Bakan Mehmet Ali Şahin ve beraberindekiler bu maskotla birlikte basın mensuplarına poz verdi. Ayrıca, oyunların tanıtımı için hazırlanan kısa film ve tanıtım afişleri de davetlilere toplantıda sunuldu.

Erol DOYURAN

13.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BİRMİNGHAM DA KİM?

  Linderoth 3 yıl G.Saray'da

  Beşiktaş Makelele'ye 2,5 milyon sterlini gözden çıkardı

  Trabzon'da ilk imza Adnan'dan

  Yılın 11'inde 4 F.Bahçeli

  Kırkpınar'ın ilk günü ücretsiz

  1. Karadeniz Oyunları 2 Temmuz'da başlıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004