Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP'nin önceliği demokrasi

Seçim startını 20 Haziran’da Antalya’dan verecek ve 18 Haziran’da da adaylarını görücüye çıkaracak olan Demokrat Parti, bir yandan da seçim hazırlıklarını sürdürürken önceliklerini de demokrasi, iş ve aş olarak sıraladı.


Kapımızı açık tutmalıyız

Türkiye’de temaslarda bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile yaptığı görüşmede, “AB, Türkiye’ye faydalı olabil

Düzce'de terör mitingi düzenlenecek

Düzce’de “terörü kınamak, şehitleri anmak, devlete ve güvenlik güçlerine destek olmak’’ amacıyla miting düzenlenecek.


  Meclise 4 parti giriyor

Anadolu Ajansı’nın yaptığı çalışmaya göre, 22 Temmuz seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne dört parti giriyor. Bu partiler, AKP, CHP, DP ve MHP.


  Başörtüsü yasağı devletin ayıbı

Hafta sonu yapılacak olan ÖSS sınavlarında yine başları örtülü olan öğrencilerin alınmayacağının açıklanmasına tepki gösteren Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Başörtülü öğrencileri sınav kapılarında bekletmek, ağlatmak, büyük Türk devletine yakışmaz” dedi.


  Özel harekâtçılar göreve

Artan terör olayları, Emniyet’i harekete geçirdi. Emniyet, Batı illerinde görev yapan özel harekât birliklerini Doğu ve Güneydoğu illerine kaydırma kararı aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde artan terör olayları üzerine, Emniyet ilk etapta 123 özel harekâtçıyı takviye amacıyla bölgeye gönderdi.


  Terör insan haklarını unutturmasın

Son günlerde artış gösteren terör olayları karşısında, demokrasi, insan hakları ve sivilleşme gibi kavramları savunanlar zor durumda kalıyor. Terörün karamsar kıldığı kitleler, kan ve gözyaşı varken bu kavramları dile getirmenin mânâsız olduğunu ileri sürüyorlar. Reformlardaki gerileme içe kapanmayı netice verirken, terör de demokratik değerleri savunmasız bırakıyor.


  AKP’nin yeni genel merkez binası açıldı

AKP’nin yeni genel merkez binası törenle açıldı. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sögütözü’ndeki genel merkez binasının açılışında yaptığı konuşmada, ‘’Demokratik yaşamımıza, ülkemize, milletimize inanıyorum ki, burada çok daha farklı, anlamlı sinerji ile katkılarda bulunulacaktır. Hayırlı olsun temennisi ile kurdeleyi kesiyorum ya Allah bismillah’’ dedi.


  AKP heyeti Washington'da

Milletvekilleri Egemen Bağış, Reha Denemeç ve Mevlüt Çavuşoğlu’dan oluşan ve Amerikalı yetkililerle görüşmeler için Washington’a gelen AKP heyeti,ilk gün temaslarında Brookings Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda bir toplantıya katıldı.


  Bakan güneş: Seçimin güvenliği için gerekeni yapıyoruz

İçişleri Bakanı Osman Güneş, ‘’terör örgütü mensuplarının sayısından çok niyetinin önemli olduğunu’’ bildirdi.


  MHP'nin köşk rüyası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, AKP hükümetinin, milletin emanet ettiği iradeyi Cumhurbaşkanlığına taşıyamadığını öne sürerek, ‘’Devletin başına Devlet gelecek. Yeni Cumhurbaşkanınız hayırlı olsun’’ dedi.


  Eski savcısının cezasına onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Marmaris Cumhuriyet Savcısı Şenol Önal hakkındaki ‘’görevi kötüye kullanma’’ suçundan 16 ay 20 gün hapis cezası verilmesi ve cezanın paraya çevrilerek ertelenmesi kararını onadı.


  Evren, karakol binası açtı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, hayırsever işadamı Tuna Hetman’ın Marmaris’in İçmeler beldesinde yaptırdığı polis karakolu binasını hizmete açtı.


  Boşanmalar araştırılıyor

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Türkiye’de son yıllarda artan boşanmaların sebeblerini tespit etmek amacıyla araştırma başlattı.


  İktidarın lüks seçim TIR'ları görücüye çıktı

Adalet Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerde kullanacağı ve platforma dönüşecek şekilde dizayn edilen seçim TIR’ları gece saatlerinde Ankara’ya geldi.


  Sadece siyasiler değil, onları seçenler de sorumlu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan emekli öğretmen, yaşanan olumsuzluklardan sadece siyasilerin değil, onları seçenlerin de sorumlu olduğunu iddia eden çalışmasının kitap haline getirilmesini istedi.


  Yardımlarla yüzleri güldü

“Güzel Evim" projesi kapsamında tamamladığı 657. evi sahibine teslim eden Deniz Feneri Derneği, Düzce'de tamamladığı diğer evlerin anahtar töreninde de yüzleri güldürdü.


  Sevksiz tedâvi başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre 15 Haziran Cuma gününden itibaren SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na mensup vatandaşlar ‘sevk almadan’ anlaşmalı özel veya üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabilecek.


  Bakan Çelik: Kazanmak da, kaybetmek de var

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 17 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı’nın (ÖSS) eleme sınavı olduğunu belirterek, ‘’Herkesin birinci, ikinci, üçüncü olma ihtimali yok. Bu sınavda kazanmak da kaybetmek de var’’ dedi.


  Anne adaylarına karpuz tavsiyesi

Yaz günlerinin bol sulu, serinletici yiyeceği karpuzun hamileler için de önemli faydaları olduğunu belirten uzmanlar, “Kalorisi son derece düşük olmasına karşın karpuz hamilelikte cildin güneşten korunmasından, mide yanmalarının önlenmesine kadar pek çok fayda sağlıyor.


  Sarımsak ve hurmadan depresyon ilâcı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, 27 yıldır aktarlık yapan Mustafa Özer’in, sarımsak ve hurmadan depresyon ilacı yaptığı, öğütülerek toz haline getirilen sarımsağın sabah ve akşam birer hurmayla yenilmesi halinde depresyona iyi geldiği ileri sürüldü.


  Zil çalmadan çobanlığa

Okulların tatil edilmemesine rağmen derslerin boş geçtiğini söyleyen öğrenciler, vakit kaybetmeden çobanlığa soyundular.


  Moldovalı gelin Müslüman oldu

Türk genciyle evlenen Moldovalı Zianıda Bagrın (23), Müslüman oldu ve Filiz adını aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004