Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ayasofya’da Mevlânâ sergisi

UNESCO Mevlânâ yılı faaliyetleri kapsamında “Aşk Ocağında Can Olmak-İnsanlığın Mirası: Mevlânâ Celaleddin-i Rumi” sergisi, Ayasofya Müzesi’nde açılacak.



Mevlânâ'yı tanıttılar

Adana’da bir ilköğretim okulunca Mevlânâ Celaleddin-i Rumi Hazretleri’nin doğumunun 800. yılı dolayısıyla ‘Anma Gecesi’ düzenlendi. Recai Gizer İlköğretim Okulu’nun tiyatro salonundaki anma gecesinde konuşan Okul Müdürü Kemal Aras, UNESCO’nun bu yılı Mevlânâ yılı ilan ettiğini hatırlatarak, kendilerinin de bu gönül insanını anlatmak için faaliyet düzenlediklerini söyledi.



Dünyaya “SOS” konseri

Eski ABD Başkan Yardımcısı, İklim Koruma Birliği Başkanı ve “Live Earth” ortağı Al Gore, “7 Temmuz’da bütün dünya bizim mesajımızı dinleyecek. Live Earth, bütün dünyaya bir S.O.S mesajı veriyor. Bir uyarı mesajıdır bu. Çünkü küresel ısınmaya karşı bunu yapıyoruz. Bu durum ancak ve ancak bütün dünya toplumları bu çağrımıza cevap verirse çözülebilir” dedi.



Çocuk mehter takımına büyük ilgi

Gönüllü Eğitimciler Derneği gönüllüleri tarafından tertiplenen bir organizasyonla SHÇEK Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Gazi Çocuk Yuvasında bahar şenliği düzenlendi. Özel çağrı kolejine ait 25 kişiden oluşan çocuk mehter takımının gösterisi beğeniyle izlenirken, izleyenler tarafından bol bol alkış aldı.



Türk dünyası san’atçıları Nevşehir’de buluşuyor

Aralarında ressamların çoğunlukta olduğu 12 ülkeden 27 sanatçının, resim ve boyama eserlerini Nevşehir’de sergileyecekleri bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004