Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

TUNCAY ELDEN KAÇTI

Fenerbahçe'nin teklifini "Avrupa'da oynamak istiyorum" gerekçesiyle geri çeviren Tuncay Şanlı İngiltere'nin vasat takımlarından Middlesbrough'la 4 yıllığına anlaştı. Yıldız futbolcunun İngiliz takımından yıllık 2.2 milyon Pound ücret alacağı öğrenildi.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Tuncay Şanlı, Avrupa futbol oynama hayalini gerçekleştirerek İngiltere'nin Middlesbrough takımına transfer oldu. Yıldız futbolcunun menajeri Erdinç Şehit, yaptığı açıklamada, Tuncay'ın, İngiliz takımı Middlesbrough ile 4 yıllığına anlaştığını söyledi. Tuncay Şanlı'nın İngiliz takımından yıllık 2.2 milyon Pound ücret alacağı öğrenildi.

GÖKDENİZ'İ DE İSTİYOR

Öte yandan Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı ile anlaşan İngiliz ekiplerinden Middlesbrough, Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz'in peşinde.Middlesbrough'un yerel gazetesi Middlesbrough Evening Gazete, Middlesbrough İcra Kurulu Başkanı Keith Lamb'ın Gökdeniz'i almaya çalıştığını yazdı. Gazete, Gökdeniz ile ise görüşmelerin henüz başladığına dikkat çekti. Gazete, Birmingham City ve Manchester City gibi takımlarında Tuncay'ın peşinde olduğunu ancak Middlesbrough'un hızlı girişimi sonucu diğer takımların umutlarını yok ettiği yorumunda bulundu.

F.BAHÇE BAŞARI DİLEDİ

Fenerbahçe Kulübü, İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough ile anlaşan eski futbolcuları Tuncay Şanlı'ya, yeni takımında başarı dileğinde bulundu. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Basında yer alan haberlerden, Tuncay Şanlı'nın İngiliz Premier Ligi ekiplerinden Middlesbrough ile anlaştığını öğrenmiş bulunuyoruz. Tuncay Şanlı'ya, Fenerbahçemize bugüne dek verdiği hizmetlerden dolayı tüm camiamız adına teşekkür eder, yeni kulübünde kendisine başarılar dileriz.''

Öte yandan Tuncay Şanlı'nın Fenerbahçe'den ayrılarak Middlesbrough'a imza atması Sarı lacivertli taraftarları ikiye böldü. "Fenerbahçe'den büyük bir takım olursa Avrupa'ya giderim" diyen Şanlı'nın Middlesbrough gibi 2. sınıf bir İngiliz takımını tercih etmesi bir çok Fenerbahçeli'yi kızdırırken, diğer bir kesim ise milli futbolcuyu savundu. Tuncay'ın Middlesbrough'a imza atmasının ardından Fenerbahçe forumlarına adeta ateş düştü.

Ligtv. com.tr'de yer alan habere göre bu imza konusunda iki farklı görüşün savunulduğu forumlarda bir kısım taraftar Tuncay'a sert tepki gösterdi. Taraftarlar Tuncay gibi ruhuyla, bedeniyle, azmiyle, her şeyiyle Fenerbahçeli olduğunu gösteren bir oyuncunun bu kararı almasını içine sindiremediler.

Cesur Yürek Türk Boro'da

Middlesbrough, Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı'nın transferini resmi internet sitesinde de duyurdu. "Boro gol ustasıyla anlaştı" şeklinde duyurulan haberde Tuncay'ın gelecek hafta sağlık kontrolünden geçeceği de kaydedildi. Tuncay'la ilgili istatiklere yer verilen haberde, Türk futbolcunun kanatlarda da görev yapabildiği belirtildi. Sitede Tuncay'ın "güçlü, hızlı ve müthiş driplin yeteneğine sahip" bir futbolcu olduğu ve ülkesinde "Cesur Yürek" olarak tanındığını bildirdi. Tuncay'ın transfer haberi BBC'de de yer aldı. Bu arada, Middlesbrough'un yerel gazetesi Middlesbrough Evening Gazete, Middlesbrough İcra Kurulu Başkanı Keith Lamb'ın Gökdeniz'i almaya çalıştığını yazdı. Gazete, Gökdeniz ile ise görüşmelerin henüz başladığına dikkat çekti.

14.06.2007


 

Fatih'in transferi çok zor

Rusya'nın Zenit takımında forma giyen golcü futbolcu Fatih Tekke'nin yeni sezonda Trabzonspor formasını yeniden giymesinin zor olduğu belirtildi.

Rusya'nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke'nin yeni sezonda Trabzonspor formasını yeniden giymesinin zor olduğu belirtildi. 2006-2007 sezonunun başında rekor bir fiyatla Rusya'nın Zenit Saint Petersburg takımına transfer olan Fatih Tekke ile Trabzonspor'un aşkı bitmiyor. Her fırsatta Bordo-mavili formaya olan aşkını dile getiren yıldız oyuncuyu Trabzonspor taraftarı da unutamadı. Zaman zaman Fatih Tekke'nin yeniden Trabzonspor'a döneceği şeklindeki haberler ise, bordo-mavili taraftarları heyecanlandırıyor.

ZENİT SICAK BAKMIYOR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ın golcü oyuncu için düşüncelerini açıklaması, Fatih Tekke'nin Bordo-mavili takıma yeniden döneceği gibi algılansa da, bunun çok zayıf bir ihtimal olduğu belirtiliyor. Rusya'da liglerin şu anda devam etmesi ve Eylül ayında bitecek olması nedeniyle bu transferin gerçekleşme ihtimalinin zor olduğu belirtiliyor. 7.5 milyon euro gibi yüksek bonservis fiyatıyla Zenit'e transfer olan golcü oyuncunun kulübü de bu duruma sıcak bakmıyor.

RUSLAR RAHATSIZ OLDU

Fatih Tekke'nin isminin yeniden Trabzonspor ile anılmasından rahatsız olan mavi-beyazlı kulüp, ödemiş olduğu yüksek bonservis bedeli karşısında golcü oyuncuyu bırakmayı düşünmüyor. Golcü oyuncunun sakat olduğu dönemde Trabzon'da bulunması ve çalışmalarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacağı şeklinde haberlerin çıkmasının ardından Zenit Kulübü, Fatih Tekke'ye ulaşarak bu durumdan rahatsız olduklarını ifade etmiş ve çalışmalarını Rusya'da sürdürmesini istemişti. Bunun yanında Trabzonspor'un da içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniylebu transferi gerçekleştirmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, golcü oyuncu Fatih Tekke'nin Rusya'dan İngiltere veya İspanya liglerinden birine transfer olmak istediği öğrenildi.

14.06.2007


 

İlhan Mansız'ın karar günü

Beşiktaş'ın eski milli futbolcusu İlhan Mansız, futbola dönüp dönmeyeceğini bugün İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

İlhan Mansız'ın, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştireceği basın toplantısında, futbola dönüp dönmeyeceğini, dönecekse hangi kulüpte oynayacağını ve sakatlığıyla ilgili açıklamalarda bulunacağı bildirildi. 2001-2002 sezonunda Beşiktaş formasıyla attığı 21 golle, Galatasaraylı Arif Erdem ile birlikte ''Gol Krallığı''nı paylaşan İlhan Mansız'ın, 2002 Dünya Kupası'nda yıldızı parladı. Daha sonra yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sahalardan uzak kalan İlhan Mansız, en son Ankaragücü formasını giymişti.

14.06.2007


 

G.Saraylı Sabri karakolluk oldu

İstanbul Beyoğlu'nda magazin muhabirleriyle tartışan Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu karakolluk oldu.

Alınan bilgiye göre, Beyoğlu'ndaki bir restorandan çıkarken kendisini görüntüleyen magazin muhabirleriyle aralarında arbede yaşanan Sabri Sarıoğlu, gazetecilerin şikayeti üzerine duruma müdahale eden polislerce karakola götürüldü. Burada ifadesi alınan Sabri Sarıoğlu, daha sonra serbest bırakıldı.

14.06.2007


 

A Millî Takımı 2 sıra düştü

FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan dünya klasmanında, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Bosna Hersek'e 3-2 yenilen (A) Milli Futbol Takımı, bu ayki sıralamada 2 basamak gerileyerek 21. sıraya düştü.

FIFA'nın mayıs ayı değerlendirmesinde 896 puanla 19. sırada bulunan Türkiye, bu ay içinde puanını 904'e çıkarmasına karşın listede 2 sıra gerileyerek 21. oldu.

14.06.2007


 

Appiah'ın talipleri arttı

Avrupa'nın bazı büyük kulüplerinin transfer listesinde olan Ganalı futbolcu Stephen Appiah, Fenerbahçe yönetiminin sözleşme süresini uzatmak istediğini söyledi.

BBC'ye konuşan 26 yaşındaki Appiah, ''Kontratım devam ettiği halde, süresinin uzatılması için, kulüp yönetimi tarafından görüşmeye çağrıldım'' dedi. Bazı kulüplerin kendisini transfer etmek için Fenerbahçe ile görüşme halinde olduğunu belirten Appiah, hassas bir durumda olduğunu ve kontratının süresini uzatmadan önce kulübün teklifini gözden geçireceğini söyledi. BBC, Juventus, Celtic, Schalke ve Bayern Münih'in Appiah'ı transfer etmek istediğini yazdı.

14.06.2007


 

Futbolculara kameralı takip

Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından Anderlecht, stadına kuracağı 8 adet özel kamerayla, futbolcularının maçlarda gösterdiği performansları analiz edecek.

Bir Fransız şirketinin ürettiği Amisco markalı kamera sisteminin, İspanya, İngiltere ve Almanya'da şu anda değişik teknik direktörler tarafından kullanılmakta olduğu ve yapılan araştırmalara göre kulüplerin sistemden yüzde yüz sonuç aldığı belirtiliyor. Kameralar, maçlarda hangi oyuncunun ne zaman yanlış pas verdiğini, pasların nereye gittiğini, oyuncuların doğru ve yanlış pozisyonları ile kaç metre koştuklarını hesaplayabiliyor. Anderlecht Kulübü, kamera sisteminin çok pahalı olması nedeniyle, bu sistemi gelecek sezon ancak 12 maçta kullanmayı planlıyor. Bu arada kulüplerin kamera sistemini kullanabilmek için teknik ekipten birkaç kişiyi özel olarak eğitmesi gerekiyor.

14.06.2007


 

Spurs şampiyon gibi..

NBA'de 2007 yılının şampiyonunu belirleyecek olan final serisinde, üçüncü maçını da kazanan San Antonio Spurs zafere bir adım daha yaklaştı.

NBA final serisi ilk iki maçında Doğu Konferansı Şampiyonu Cleveland Cavaliers'a şans tanımayan Batı Şampiyonu San Antonio Spurs, deplasmanda yaptığı serinin üçüncü maçını da 75-72 kazandı ve 30 öne geçerek NBA şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. Quicken Loans Arena'da oynanan ve 20 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada takımı adına 17 sayı üreten Tony Parker, San Antonio'nun galibiyetinden başrol oynadı. Spurs'te Tim Duncan 14 sayı, 9 ribauntluk başarımıyla etkili bir oyun ortaya koydu.

14.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004