Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Kamusal alanın kanayan yarası

Ülkemizde her yıl aynı komedi sahneye koyuluyor. ÖSS zamanı geldi ya; 17 Haziran yaklaşırken zihinsel sıkıyönetim bildirileri arka arkaya gelmeye başladı kaçınılmaz olarak.

Başları açık olmayan adayların sınava giremeyecekleri acil bir şekilde açıklandı. Bu tavır, ülkemizin ciddi bir kanayan yarası haline gelmiş türban sorununun çözülmesi yolunda hiçbir adım atılmadığını gösteriyor. Temelinde çözümü hayli kolay olan bir sorun bu aslında ama çözme yolunda iyiniyet olmadığından adım atılamıyor bir türlü. Halbuki aklı başında olan tüm siyasetçi ve düşünürler, üniversite öğrencilerine türban yasağı getirilmesinin yanlış olduğunu, çözümün hemen buradan başlayabileceğini söylüyorlar.

(...)

Dün Bilkent Üniversitesi’nde mezuniyet töreni vardı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra da mezun oldu. Kübra törene türbanı ile gelmişti. Kepini de türbanı üzerine giydi. Arkadaşlara sordum, “Dışişleri Bakanı’nın kızı olduğu için mi ona özel muamele ediyorlar acaba” diye... Hayır böyle değilmiş durum. Bilkent Üniversitesi uzun zamandır türbanlı kız öğrencilere hoşgörülü davranıyormuş. Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerinden birisi, pırıl pırıl mezunlar veriyor, bu konu problem de olmuyor. Devlet üniversitesinde olsaydı Kübra’yı içeri almamak için kapıya polis bile dikerlerdi.ÖSS’de gördünüz, daha giriş sınavı düzeyinde terörü başlatıyorlar. (...)

Üniversitelerde türbanlı öğrenci yasağı hemen kaldırılmalı. Aksi Türkiye’ye yakışmıyor, çağdışı bırakıyor bizi.

Akşam, 14.6.2007

Serdar TURGUT

15.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çorap söküğü riskinin farkında mıyız?

  Çocuk mu kandırıyorlar?

  Neden bu kadar çok şehit veriyoruz?

  Küçük partiler niçin küçük partilik ederler?

  Kamusal alanın kanayan yarası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004