Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İnsanlık Ayasofya’sız, Süleymaniye’siz ve Sultanahmet’siz olamaz

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Yeryüzü ve insanlık Ayasofyasız, Süleymaniyesiz ve Sultan Ahmetsiz olamaz. Bu üç yapının bulunduğu semtler ve mahallelerin etrafının temizlenmesi, korunması, her yıl arsızca ilâve edilen kaçak yapıların yıkılması gerekir” dedi.

Türkiye ve dünyanın dikkatini Eminönü ilçesine çekmek ve bölgenin tarihî, ticarî, sosyal, kültürel, turistik açıdan cazibe merkezi olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘’2. Uluslararası Eminönü Sempozyumu’’ başladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis salonunda düzenlenen sempozyumda konuşan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, yeryüzündeki en eski metropollerden biri olan İstanbul’un problemlerinin günden güne katlanarak büyüdüğünü anlatarak,

İstanbul’a her yıl gelen 400 bin kişinin sorumsuzca yerleştiğini ve bilmedikleri şehri tahrip ettiklerini söyledi. İstanbul’un bugün küçük bir çekirdeğin etrafında gelişen bir şehir olduğunu ifade eden Ortaylı, ‘’Yeryüzü ve insanlık Ayasofyasız,

Süleymaniyesiz ve Sultan Ahmetsiz olamaz. Bu üç yapının bulunduğu semtler ve mahallelerin etrafının temizlenmesi, korunması, her yıl arsızca ilâve edilen kaçak yapıların yıkılması gerekir’’ diye konuştu.

İstanbul’un bütün insanların ‘’göz bebeği’’ olduğunu söyleyen Ortaylı, herkesi millî ve tarihî eserleri korumaya çağırdı.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da Eminönü ilçesinin tarih boyunca çok sayıda imparatorluğa ev sahipliği yaptığını belirterek, ‘’Eminönü’ne baktığımızda bir tarih görüyoruz, bir tarihin birikimini görüyoruz. Dolayısıyla Eminönü bizim sahip olduğumuz kültür mirasımızın bir anlamda özüdür’’ diye konuştu.

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ise göreve geldikleri dönemden itibaren bölgeyi ele aldıklarını belirterek, 3 etaplı yenileme projesi başlattıklarını söyledi.

17.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnsanlık Ayasofya’sız, Süleymaniye’siz ve Sultanahmet’siz olamaz

  İslahiye’de Yeni Asya kitap sergisi açıldı

  “Süsleme” ödülleri sahiplerini buldu

  “Din ve Toplum” Dergisi’nin ilk sayısı çıktı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004