Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Süsleme” ödülleri sahiplerini buldu

14. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında dereceye giren 12 yarışmacıya ödülleri törenle verildi. Seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülen, 41 san’atçının 47 eserinin yer aldığı sergi de aynı yerde açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki törende konuşan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar vekili Mustafa Büyük, Bakanlığın Türk Süsleme San’atlarının tanıtılmasına, gelecek nesillere aktarılmasına ve san’atçıların desteklenmesine büyük önem verdiğini söyledi.

Büyük, ilki 1986 yılında başlatılan ve geleneksel olarak yapılan Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmasının 14’üncüsünü düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

‘’Türk Süsleme Sanatları Sergisine gösterilen yoğun ilgi, yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin seçkin nitelikleri bu serginin ve yarışmanın gerekliliğini, bakanlığımızın bu alanda yüklenmiş olduğu misyonun önemini açıkça ortaya koymaktadır.’’

Büyük, yarışmanın Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Çini Deseni ve Ebru olmak üzere 5 dalda düzenlendiğini kaydederek, kendi alanlarında uzman seçici kurulun, eserler üzerindeki özenli çalışmalarıyla serginin ortaya çıktığını ifade etti.

Daha sonra, Tezhip, Minyatür, Çini ve Ebru dallarında başarılı olan 12 yarışmacıya ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından konuşan Güzel Sanatlar Müdürü Mustafa Atalar da Türk Süsleme San’atına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Öte yandan, seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülen, 41 san’atçının 47 eserinin yer aldığı sergi de aynı yerde açıldı.

Sergi, 30 Haziran Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin ilgisine açık kalacak.

17.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnsanlık Ayasofya’sız, Süleymaniye’siz ve Sultanahmet’siz olamaz

  İslahiye’de Yeni Asya kitap sergisi açıldı

  “Süsleme” ödülleri sahiplerini buldu

  “Din ve Toplum” Dergisi’nin ilk sayısı çıktı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004