Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

En büyük rüyam, halkımın özgürlüğüdür

HH İnsanî Yardım Vakfı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Azad Keşmir Başbakanı Serdar Atik Ahmet Han, İstanbul’daki Eresin Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Keşmir Başbakanı toplantıda topraklarının yarısı Hindistan işgali altında bulunan ülkelerinde yaşadıkları sıkıntıyı ve depremin yol açtığı felâketi anlattı.

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Azad Keşmir Başbakanı Serdar Atik Ahmet Han, İstanbul’daki Eresin Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın da katıldığı toplantıya çok sayıda medya mensubu da iştirak etti. Keşmir Başbakanı toplantıda topraklarının yarısı Hindistan işgali altında bulunan ülkelerinde yaşadıkları sıkıntıyı ve depremin yol açtığı felâketi anlattı. Keşmir’de özgürlük mücadelesini ilk başlatmış olan mücahidin oğlu olduğunu ifade eden Atik Ahmet Han, tam 76 yıldır Hindistan’a karşı özgürlük mücadelesinde bulunduklarını söyledi. Serdar Ahmet Atik Han’ın, Hindistan işgalini anlatırken verdiği rakamlar, işgalin dehşet verici boyutunu çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

BARIŞ İSTİYORUZ

Atik Ahmet Han, “Hindistan, 6 bin çocuğumuzu okulda yaktı. 22 bin Keşmirli kadın Hindistan askerleri tarafından tecavüze uğradı. Şuan 50 binden fazla insanımız kayıp. Binlerce insan ise hapishanelerde. Hindistan ülkemizi işgal etti, yakıp yıktı. Hâlâ bölgede savaş durumu devam ediyor. Pakistan’ın 600 bin askeri var. Hindistan’ın ise sadece Keşmir bölgesinde 600 bin askeri var. Bu zor şartlarda Hindistan’a karşı mücadele ediyoruz. Bu sıkıntılarla topraklarımızı Hindistan işgaline karşı korumaya çalışıyoruz. Biz Hindistan ile Pakistan arasındaki çatışmada siyasî olarak Müslüman Pakistan’dan yanayız” dedi. “Hindistan ve Pakistan arasında barış sağlanmadan huzur gelmez. Ama Keşmir sorunu da çözülmeden Hindistan ile Pakistan arasında barış sağlanamaz” sözleriyle Keşmir’in önemine dikkat çeken Serdar Ahmet Atik Han, bölgede barışı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

NÜKLEER SAVAŞ UYARISI

Pakistan ile Hindistan’ın kendi aralarındaki sorunları bir an önce barışçıl yollarla çözmeleri gerektiğini ifade eden Keşmir Başbakanı, bölgede meydana gelecek muhtemel bir nükleer savaş uyarısında bulundu. Her iki ülkenin de önemli nükleer silâhlara sahip olduğuna dikkat çeken Serdar Ahmet Atik Han, “Eğer bir savaş olur da her iki ülke bu silâhları birbirlerine karşı kullanma gibi bir yanlış yaparlarsa bunda sadece iki ülke değil bütün dünya zarar görür. Temennimiz böyle bir yanlışı yapmamalarıdır. Pakistan Başkanı Pervez Müşerref’in 4 maddeden oluşan başarılı barış planı da bunu önlemeye yöneliktir. İki ülke arasındaki görüşmeler devam ediyor. İnşallah her iki ülkeyi memnun edecek bir sonuç alınır” diye konuştu.

Yeni Asya / İSTANBUL

19.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB’den Filistin’e malî destek

  İngilizlerden Mehdi Ordusuna operasyon

  En büyük rüyam, halkımın özgürlüğüdür

  Abbas, Ulusal Güvenlik Konseyini feshetti

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  El-Hekim taburcu edildi

  Zebari: Askerî müdahaleye karşıyız

  Malikî, Erdoğan’ın dâvetini kabul etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004