Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Merkez sağın hafızası bu listede

Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Türkiye’nin çizdiği yolda demokrasisine devam edeceğini ifade etti. Ağar, “Bu yolda Demokrat Parti’nin önemi bir kez daha ortadadır. İnanarak vücudumuzun her zerresinde hissederek yolumuzun her noktasında bir büyük hatıraya bağlı, ama o hatıranın ışığında modern büyük Türkiye’yi kurmak yolunda olduk” dedi.


Karanlık senaryo

Neocon kadroların kontrolündeki bir “thinktank” kuruluşu olduğu belirtilen Hudson Enstitüsünce tertiplenen bir toplantıda, Anayasa Mahkemesi eski Başk

4 terörist ölü ele geçirildi

Siirt ve Şırnak’ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda PKK’lı 4 terörist ölü ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Şırnak ile Siirt’in Eruh


  Önce YÖK’ü halletmek gerekiyor

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Önce bu YÖK olayını hep birlikte halletmemiz gerekiyor. Bunu halledeceğiz. İnşallah Anayasa’da yapılacak değişiklikle bunun da halli gerekiyor. Bunu da halletmeye mecburuz’’ dedi.


  Meclis, 5 yılda 914 kanun çıkardı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 22. Dönem Meclisinin her bakımdan takdire şayan olduğunu ve görevini hakkı ile yapmanın gururunu taşıdığını belirterek, ‘’22. Dönemde verilen bin 110 kanun tasarısı ve bin 43 kanun teklifinden, 914’ü kanunlaşmıştır’’ dedi.


  Listeler kesinleşiyor

YSK’nın seçim takvimine göre, birleşik oy pusulasının basımına; basım tamamlandıkça dağıtımına bugün başlanacak.


  Süre kısaltmaya veto

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer anayasa değişikliklerinin referanduma götürülmesindeki süreyi düşüren kanunu bir kez daha görüşülmek üzere TBMM Başkanlığına iade etti.


  Anayasa Mahkemesi iptal isteğini görüşecek

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin, ‘’Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, seçimlerin 4 yılda bir yapılması’’ yönünde Anayasa’da değişiklik yapan 5660 sayılı Kanun’un iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebini bugün görüşecek.


  MGK, yarın toplanacak

Millî Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında yarın toplanacak.


  Güvenlik bölgesi yasağı

Şırnak’ta güvenlik bölgesinde kalan bazı bölgelere girilmemesi için uyarı levhaları asıldı. Genelkurmay Başkanlığınca bir süre Siirt, Şırnak ve Hakkari’nin kırsal kesimlerindeki bazı yerlerin ‘’güvenlik Bölgesi’’ olarak ilân edilmesinden sonra başlatılan çalışmalar da devam ediyor.


  Kardeşleri için duâ ettiler

“3. Uluslararası Çocuk Buluşması”’na katılan çocuklar büyük bir coşkuyla hazırladıkları gösterileri sundu. Programın sonunda ise Filistin, Irak ve bütün dünyadaki çocuklar için duâ edildi.


  Televizyon propagandası 15 Temmuz'da başlayacak

Seçime girecek siyasi partilerin radyo ve televizyon propaganda konuşmaları 15 Temmuzda başlayacak.


  Afrika sıcakları geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde hava sıcaklığı güney ve iç kesimler başta olmak üzere Haziran ayı normallerinin 2-4 derece üzerinde seyrediyor.


  İstanbul’da su alarm veriyor

Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da sıcaklıklar hafta ortasından itibaren daha da artacak. Buharlaşmanın da yoğunlaşmasıyla barajlardaki doluluk oranındaki düşüş hızlandı ve uzun yıllardır ilk kez yüzde 40’ların altına düştü.


  Kırık camlar yüzünden, tarla kül oldu

Kayseri’de kırık camların mercek görevi yapması sebebiyle çıkan kıvılcım, buğday ekili tarlayı yaktı.


  Topbaş’tan Darülacezelilere ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak hayatlarını sürdürürken gördükleri fizik tedavi sonucu yeniden yürümeye başlayan 19 Darülaceze sakinini ziyaret etti.


  Selâmlaşma barışın anahtarı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, iletişimin anahtarı olan selâmlaşmayla insanların birbirlerine ilk olumlu sinyali vererek, diyalog kapısının açılmasını sağladıklarını ifade etti.


  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

Hacattepe Üniversitesi Yeni ve Tükenmez Enerjiler Araştırma Merkezinin (YETAM), güneş enerjisinin verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği “Güneş Enerjisi ile Yemek Pişirme Şenlik” başladı


  Havuzlarda enfeksiyonlara dikkat!

Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen toplu olarak girilen havuzlarda doğru tekniklerle hijyen sağlanmadığı takdirde çeşitli sağlık sorunları yaşanabileceği uyarısında bulundu.


  Okullar tatile girdi, sünnet mevsimi başladı

Okulların kapanmasıyla birlikte sünnet mevsimi de başladı. Belediyelerin dargelirli aileler için yürüttüğü sünnet kampanyaları Bağcılar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sünnet şenliği ile start aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004