Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Dört sektöre odaklanacağız, Migros’u satıyoruz’

Dünyanın en büyük 200 şirketi arasında yer alan Koç Holding, yeni strateji planı kapsamında öncelikli sektörlerini belirledi. Holdingin 15’inci kamuoyunu bilgilendirme toplantısında konuşan Koç CEO’su Bülent Bulgurlu, dayanıklı tüketim, finansal hizmetler, otomotiv ve enerjiye odaklanmaya karar verdiklerini söyledi.

En büyük iş birimleri olan dört sektörün konsolide cironun yüzde 87’sini oluşturduğunu belirten Bulgurlu, şöyle konuştu: “Dört sektör son 5 yıldaki ciro büyümemiz içinde yüzde 88 paya sahip olmuştur. Dolayısıyla almış olduğumuz karar, portföy yapımızda çok büyük bir değişiklik değil bu yapı içerisinde zaten en büyük ağırlığa sahip olan sektörlere daha da fazla odaklanmak anlamına gelmektedir. Stratejik planımızın temel prensipleri aynen geçerli olmaya devam etmektedir. Sadece içerisinde bulunduğumuz şartlar ve gelmek istediğimiz noktanın gereği olarak daha odaklı bir yapıya geçme kararı alınmıştır.” Gıdaya yönelik perakende işini de ayrı bir gözle değerlendireceklerini ifade eden Bulgurlu, Migros’ta satış dahil her türlü alternatif için yatırım bankası JP Morgan’ı görevlendirdiklerini belirtti. Bulgurlu, Migros’un satışıyla ilgili ciro kaybının yüzde 10 dolayında olacağını söyledi.

Petkim ihalesine ilişkin dosyayı satın aldıklarını belirten Bulgurlu şunları söyledi: “Şirket doğal olarak değerlendirmesini yapacak ve kararını verecektir. Ana sektörlerimiz işinde olmaması nedeniyle çok ağırlıklı iş olarak gözükmüyor. Ama katılıp katılmama kararı çalışma sonucu ortaya çıkacaktır.”

Türkiye’nin büyüme sürecine girdiğini ve ülkenin geleceğine inandıklarını vurgulayan Koç CEO’su, “2007 seçimler nedeniyle politik risklerin artacağı bir yıl. Seçimden sonra hangi hükümet gelirse gelsin, büyüme hızı ve istikrarın değişmeden devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

AB ile müzakere sürecindeki yavaşlamayı geçici bir sıkıntı olarak değerlendirmekteyiz.”

/ İSTANBUL

19.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kredi kartına boykot

  Babacan: Carî açık normal

  Karaparayla dört koldan mücadele

  Toplu iş sözleşmesinde 4’üncü tur bugün

  Gıda sektörüne üniversiteli yönetici

  TMSF’den “raf temizliği projesi”

  Kars’ta maden arama çalışmaları başladı

  Güneydoğu’nun ihracatını tekstil sırtlıyor

  Cer, otomotiv için çelik üretecek

  ‘Dört sektöre odaklanacağız, Migros’u satıyoruz’

  Tosya doğalgazı 2009’da yakacak

  Memurlara ‘banka promosyonu’ müjdesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004