Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Babacan: Carî açık normal

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan, carî işlemler açığının, GSMH’nin yüzde 8’ine yaklaştığını, ancak Türkiye gibi hızlı kalkınan bir ülkede bu türden açıkların görüldüğünü ifade etti.

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan, Türkiye’de, istihdamı daha da artıracak ve işsizliği azaltacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Babacan, Oxford Business Group tarafından her yıl geleneksel olarak yayınlanan ‘’Turkey 2007’’ raporunda yayınlanan açıklamasında, amaçlarının, bundan sonra istihdamı daha da artırmak olduğunu vurguladı.

İstihdamın artırılması konusunda Dünya Bankası ile birlikte çalıştıklarının altını çizen Babacan, Dünya Bankası ile birlikte üzerinde çalışılan istihdam artırıcı projelerin, mesleki eğitimden, prim sisteminden, işgücü esnekliğine kadar bir çok alanı kapsadığını kaydetti. Daha aktif bir işgücü politikası, daha esnek ve dinamik bir istihdam piyasası amaçladıklarını belirten Babacan, bunun yanı sıra, istihdam maliyetlerini de düşürerek, prim tahsilatını artırıcı çalışma içinde olduklarını ifade etti.

2002 yılına kadar Türkiye’ye giren uluslar arası doğrudan yatırımların yıllık ortalama miktarının 1 milyar dolar düzeyindeyken, geçen yıl 20,2 milyar dolara ulaştığını da belirten Babacan, uluslar arası doğrudan yatırımlardaki bu artışın, Türkiye ekonomisinin geleceğine olan güvenin bir işareti olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, Avrupa Birliği (AB) sürecindeki reformları sürdürdüklerinin altını çizen Babacan, AB sürecindeki kriterleri de yerine getirmeye devam edeceklerini ve AB yolunda açık bir şekilde yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Cari İşlemler Açığı’nın, GSMH’nin yüzde 8’ine yaklaştığını, ancak Türkiye gibi hızlı kalkınan bir ülkede bu türden açıkların görüldüğünü ifade eden Babacan, enerji fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak, cari açığın düşmesini beklediklerini kaydetti.

/ ANKARA

19.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kredi kartına boykot

  Babacan: Carî açık normal

  Karaparayla dört koldan mücadele

  Toplu iş sözleşmesinde 4’üncü tur bugün

  Gıda sektörüne üniversiteli yönetici

  TMSF’den “raf temizliği projesi”

  Kars’ta maden arama çalışmaları başladı

  Güneydoğu’nun ihracatını tekstil sırtlıyor

  Cer, otomotiv için çelik üretecek

  ‘Dört sektöre odaklanacağız, Migros’u satıyoruz’

  Tosya doğalgazı 2009’da yakacak

  Memurlara ‘banka promosyonu’ müjdesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004