Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

HAMAS’dan İsrail’e güvence

Filistin’de kaçırılan BBC Gazze muhabiri Alan Johnston’un serbest bırakılması konusu yeniden gündeme geldi. Hamas liderleri ve eski hükümetin Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar, “Alan Johnston’ı kaçıranlar ile görüşmelerimiz sürüyor. Kendilerine mühlet verildi. Eğer o zaman da serbest bırakmazlar ise yeni hükümet bunun için girişimlerde bulunacak ve Johnston’un güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını sağlayacaktır” dedi.

Öte yandan Janston, 12 Mart tarihinde Gazze’de işinden evine döndüğü sırada silâhlı militanlar tarafından etkisiz hale getirilmiş ve kaçırılmıştı. Bu arada İngiltere hükümeti Pazar günü yaptığı açıklamada, Johnston’un bir an önce serbest bırakılması için yaptığı çağrıyı yinelemişti.

Bu arada, Şarku’l Avsat gazetesinin haberine göre HAMAS hükümetinin eski Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar bundan böyle Gazze’den İsrail hedeflerine Kassam füzelerinin ateşlenmeyeceği füvencesi verdi.

RICE’DAN YENİ HÜKÜMETE DESTEK

Öte yandan, ABD Başkan George W. Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Beyaz Saray’da biraraya gelerek, yeni Filistin hükümetinin kurulmasının ardından Orta Doğu barış görüşmelerini yeniden başlatma konusunu ele aldı.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, görüşmelerde Amerika’nın İsrail’e desteğinin vurgulanacağını ve uluslar arası dörtlünün barış konusunda çizdiği ilkeler ışığında, iki devletli çözüme destek verileceğini söyledi.

Tony Snow, Başkan Bush’un Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ı telefonla arayarak, kendisine destek sözü verdiğini açıkladı.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Condolezza Rice, telefonla görüştüğü Filistin’in yeni Başbakanı, Selam Feyyad’a Washington’un desteğini ilettiğini bildirdi.

Rice, Feyyad’ı tebrik ettiğini, Amerika’nın Filistin hükümetine yardımları ve bu hükümetle normal ilişkileri yeniden başlatacağını söyledi.

/ LONDRA

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, baskın bir savaşa mı hazırlanıyor?

  HAMAS’dan İsrail’e güvence

  Rüşdi krizi büyüyor

  Petrol, İran’ın yeni silâhı

  İsrail: Abbas’ın pozisyonunu güçlendirelim

  Nasıriye’de 35 ölü

  Taliban’ın Kandahar zaferi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004