Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rüşdi krizi büyüyor

İran Meclis Başkan Vekili Muhammed Rıza Bahüner, İngiltere’nin Salman Rüşdi’ye şövalyelik unvanı vermesinin tüm İslâm dünyasını derinden yaralandığını söyledi.

Meclis Başkan Vekili Bahüner, Meclis’in açılış oturumunda yaptığı konuşmada, İngiltere Kraliçesi Elizabeth tarafından Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’ye “şövalyelik nişanı” verilmesini kınayarak, bunun tüm İslâm dünyasını derinden yaraladığını belirtti. Yazdığı bir kitapla İslâma hakaret ettiği için Rüşdi hakkında ölüm fetvası verildiğini hatırlatan Bahüner, “İngiliz Kraliçesi ve ondan da büyüklerin gayretleri, tarihi fetva ile bir cenazeye dönüşen Rüşdi’ye yeniden hayat veremeyecektir”dedi.

İngiltere’nin bu davranışıyla 1.5 milyardan fazla büyük İslâm ümmetini bir kez daha rencide ettiğini dile getiren Bahüner, “İngiltere’nin böylesine basiretsiz bir hareketinin dünya milletlerine ve İngiliz halkına ne faydası olmuştur, henüz anlamış değiliz” diye konuştu.

Müslümanlar tarafından nefretle karşılanan bu davranışın İngiltere’nin çıkarlarına hizmet etmeyeceğini ifade eden Bahüner, “İran Meclisi ve milleti, İngiltere’nin İslâm ümmetine karşı hasmane davranışını şiddetle kınıyor” ifadelerini kullandı. Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’nin “Şeytan Ayetleri” adlı kitabında, Hz. Muhammed’e (asm) saygısızlık içeren ifadeleri tüm İslâm dünyasında infiale yol açmış ve gelişen olaylar üzerine Humeyni 1989’da Rüşdi hakkında ölüm fetvası vermişti.

/ TAHRAN

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, baskın bir savaşa mı hazırlanıyor?

  HAMAS’dan İsrail’e güvence

  Rüşdi krizi büyüyor

  Petrol, İran’ın yeni silâhı

  İsrail: Abbas’ın pozisyonunu güçlendirelim

  Nasıriye’de 35 ölü

  Taliban’ın Kandahar zaferi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004