Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şemsi Paşa Camiinin minaresi yenileniyor

Mimar Sinan’ın en küçük eseri olan Üsküdar’daki Şemsi Paşa Camii’nin 7 santimetre deniz tarafına yatan minaresi, aslına uygun olarak restore ediliyor.

Şemsi Paşa semtinde deniz kıyısında bulunan ve sürekli rüzgâr aldığı için kuşların konamaması sebebiyle halk arasında ‘’Kuşkonmaz Camii’’ olarak da bilinen Şemsi Paşa Camii’nin minaresi, deniz tarafına doğru 7 santimetre kaydı.

Yüzyıllardır boğazın dalgalarına direnmeye çalışan caminin minaresinin şerefesi, döşemesinden sökülerek aslına uygun olarak yeniden inşa edilmeye başlandı.

Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmazlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yılmaz, camideki tadilat sebebinin minarenin 7 santimetre deniz tarafına doğru kayması olduğunu söyledi.

Cami içerisinde yapılması gereken şeylerin de bu tadilatla birlikte yapıldığını belirten Yılmaz, ‘’Caminin içerisi olduğu gibi su alıyor. Ayrıca dış yapı temizliğinin yapılması gerekiyor. Orijinaline sadık kalarak restore işlerini sürdürüyoruz’’ dedi.

Daha önce Fatih Camii, Eyüp Sultan Camii ve Edirne Üç Şerefeli Camii’nin restorasyon işlerini de şirket olarak yaptıklarını anlatan Yusuf Yılmaz, eşi Hülya Yılmaz ile Üsküdarlı oldukları için Şemsi Paşa Camii’nin restorasyonunu, herhangi bir ücret talep etmeden kabullendiklerini söyledi.

/ İSTANBUL

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk Cumhuriyetleriyle kütüphane işbirliği

  Şemsi Paşa Camiinin minaresi yenileniyor

  İstanbul’u tabeladan okumak

  Bursa Festivaline Mevlânâ damgası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004