Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

"Cemil Meriç bir fikir işçisiydi"

Cemil Meriç’in vefatının 20. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen panelde konuşan Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ‘Babamın gıdası kitaplarıydı. O bir okuma ve fikir işçisiydi’ dedi.



Senfoni, sema ve Mevlânâ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce, 2007 Mevlânâ Yılı kapsamında senfonik gösteri düzenlendi. Mevlânâ’nın hayatının sema gösterileri ve şiirlerle sahnelendiği faaliyette, 70 kişilik İstanbul Senfonik Project Orkestra ve Korosu, 20 semazen ile klarnet san’atçısı Hüsnü Şenlendirici de yer aldı.



Televizyon filmleri okumayı da arttırdı

Son günlerde edebiyat eserlerinden uyarlanan senaryolarıyla yayına giren yerli dizi filmler, seyircileri ekrana kilitlemenin yanısıra esinlendikleri eserlere ilgiyi de arttırdı.



CD 25 yaşında

Müzik endüstrisine yeni bir soluk getiren Compact Disc kısaca CD, 25’inci yaşını kutluyor.



Türkiye bir ebrudur

Fotoğraf sanatçısı Atilla Durak’ın Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini konu alan ‘’Ebru’’ adlı kitabı ve bir dizi sergiyi kapsayan ‘’Ebru Projesi’’, ilk serginin gerçekleştirileceği Binbirdirek Sarnıcı’nda tanıtıldı.



Tarihî mağaralar turizme açılacak

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan ve Anadolu’nun en eski mağara yerleşim alanlarından biri olan Hilar Mağaraları turizme kazandırılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004