Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rüşdi yine gerdi

İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Geoffery Adams’ı Dışişleri Bakanlığı’na çağıran İran, Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’ye şövalyelik nişanı verilmesini kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdürü İbrahim Rehimpur, İngiliz Büyükelçi Adams’a İran devleti ve halkının olaydan duyduğu rahatsızlığı iletti.


Kosova bağımsızlığını ilân edecek

Kosova’ya bağımsızlık öngören planı hazırlayan BM’nin özel temsilcisi Martti Ahtisaari, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyinde bu planı veto edeceğini düşün

İngiliz büyükelçisi Gates gibi konuştu

İngiltere’nin Kabil Büyükelçisi Sir Sherard Cowper-Coles, istikrarlı bir Afgan hükümetinin kalıcılığına imkan sağlamak amacıyla İngiltere’nin onlarca


  Jung: HAMAS’ı tecrit etmeliyiz

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Hamas örgütünün izole edilmesi ve Filistin Başkanı Mahmud Abbas’ın başarılı olması için her türlü çabanın harcanması gerektiğini söyledi.


  ABD diplomatları da ruh sağlıklarını kaybetti

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta görev yapan diplomatlarının ruh sağlığından endişe ediyor.


  Bush’dan İsrail’e 10 yıllık yardım

ABD Başkanı George W. Bush, İsrail’e 10 yıllık askeri yardım konusunu konuşmak için yüksek dereceli bir diplomatını gelecek ay İsrail’e göndereceğini açıkladı.


  Katedralde Esma-i Hüsna bestesi

Bir süre önce İslâm dinini seçen dünyaca ünlü İngiliz besteci John Tavener’in Allah’ın 99 ismini bir araya getirdiği beste BBC Senfoni Orkestrası tarafından başşehir Londra’da bulunan Westminster Katedrali’nde gerçekleştirildi.


  Vatikan: Hatalı sollama günah

Vatikan, trafik ve trafik kazalarına çözüm bulmak için devrede. Hazırlanan 10 emirde, hatalı solmanın günah olduğu belirtiliyor ve sürücülerden hız sınırlarına uymaları, alkollü araç kullanmaktan ve küfretmekten kaçınmaları isteniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004