Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

DÜNYA CARLOS'U İZLEDİ

Real Madrid'den F.Bahçe'ye transfer olan Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un Şükrü Saracoğlu Stadında 5 bin taraftarın katıldığı imza törenine çok sayıda ülkenin televizyonu geniş yer verdi. Brezilyalı golcü yıldız Ronaldo'nun F.Bahçe'ye transferi yalanlandı.

Real Madrid'den Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadında 5 bin taraftarın katılımı ile yapılan imza törenine çok sayıda ülkenin televizyonu gibi Çin Merkez Televizyonu CCTV de geniş yer verdi. CCTV'nin haberinde, Japonya'nın eski teknik direktörü Zico'nun yönetimindeki Fenerbahçe'nin daha önce Anelka ve Ortega gibi yıldızları transfer ettiği kaydedildi. Türkiye ile Çin 2002 Dünya Kupası'nda aynı gruba düştükten sonra Çinli futbolseverler Türk futbolunu yakından izlemeye başladı.

AZİZ YILDIRIM'DAN YALANLAMA

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Dün bir gazetede Tuncay Şanlı hakkında çıkan "Tuncay oğlum kadar sevdiğim bir çocuktu giderken bize haber vermedi. Bunu yapmayacaktı. Orada oynayamayıp bir gün bize dönerse beklediği karşılığı alamaz. Bir sene İngiltere'de oynayıp geri dönmek isterse kabul etmem" şeklinde çıkan haberin gerçek dışı olduğunu açıkladı.Kulübün resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle: "Vatan Gazetes'inde Başkan Aziz Yıldırım'ın yakın çevresine eski oyuncumuz Tuncay Şanlı ile ilgili olarak "Tuncay oğlum kadar sevdiğim bir çocuktu giderken bize haber vermedi. Bunu yapmayacaktı. Orada oynayamayıp bir gün bize dönerse beklediği karşılığı alamaz. Bir sene İngiltere'de oynayıp geri dönmek isterse kabul etmem" dediği öne sürülmektedir. Söz konusu haber doğru değildir."

RONALDO'YA TEKLİF YOK

Fenerbahçe Kulübü, Ronaldo'yu transfer edeceği şeklinde basında yer alan haberleri yalanladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün tarihli Fanatik Gazetesi ve bazı internet sitelerinde kulübümüzün Ronaldo'yu transfer etmek amacıyla girişimde bulunduğu ve Karaköy Finansbank şubesinden Milano'ya bu oyuncu için 9 milyon Euro'luk teminat mektubu gönderdiğimiz iddia edilmektedir. Söz konusu haber kesinlikle doğru değildir. Kulübümüzün Ronaldo ile şu ana dek hiçbir transfer görüşmesi olmadığı gibi bu şekilde bir teminat mektubu gönderme işlemi de söz konusu değildir."

21.06.2007


 

Lincoln G.Saray'ı istiyor

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Polat, ''Lincoln'ün kulübü ile pazarlıklarımız devam ediyor, bu pazarlıklar biraz sonra bitmiş bile olabilir'' dedi.

Bir mağaza açılışı için Samsun'a gelen Polat, basın mensuplarının transfer çalışmaları hakkındaki sorularını cevapladı. Polat, bu sene takımda ciddi yenileme ve değişiklik düşündüklerini, bu kapsamda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Polat, ''Bitirdiğimiz transferlerin şu anda sadece 4 tanesini kamuoyu biliyor. Diğer bazı oyuncuların transferi bitmesine rağmen açıklamadık'' diye konuştu. Polat, Lincoln'ün transferiyle ilgili olarak da bu oyuncunun kulübü ile pazarlıklarının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Umut ediyorum bugün yarın netleşir. Aramızda bir engel kalmadı. Futbolcu kesinlikle Galatasaray'a gelmek istiyor. Kulübü de anons etti bunu. Kulübü doğal olarak oyuncuyu ucuza vermek istemiyor. Biz de daha ekonomik, daha hesaplı almaya çalışıyoruz. Pazarlığımız devam ediyor.'' Transfer konusunda bazı basın organlarında yer alan bazı isimlerle ilgili bir girişimleri olmadığını da belirten Polat, ''Basındaki transferlerden benim haberim yok. Benim gıyabımda yapılıyor demek ki onlar. Lincoln dışında transferlerimiz var ama onları bitirmeden açıklamak istemiyorum'' diye kaydetti.

Fenerbahçe Kulübü'nün Robetro Carlos transferini de değerlendiren Polat, Carlos'un kariyer olarak dünya futbolunda çok önemli bir isim olduğunu ifade ederek, ''Fenerbahçe takımına hayırlı olsun. Fenerbahçe'ye katkılarını ancak lig başladığında görebileceğiz. Bu oyuncunun transferinin bana göre şöyle bir konuda faydası oluyor. Önemli futbolcular, Türkiye'ye gelmekte tereddüt ediyorlar. Robetro Carlos'un ismi çok büyük olduğu için Türkiye ile anılınca diğer yabancı futbolcuların da o tereddütlerinin ortadan kalkmasına neden oluyor'' diye konuştu.

21.06.2007


 

‘12 Dev Adam’ açıklanıyor

İspanya'da 3-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Takım'ın aday kadrosu bugün açıklanacak.

Bu arada (A) Milli Takım, 16 Temmuzda İstanbul'da kampa girerek hazırlık çalışmalarına başlayacak. Milli takımda NBA'de forma giyen Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun yanı sıra Fenerbahçe Ülker'de geçen sezon ortaya koyduğu performansla büyük beğeni toplayan Ömer Onan'ın da olması bekleniyor.

21.06.2007


 

İbrahim Kutluay basket öğretiyor

Milli basketbolcu İbrahim Kutluay'ın liderliğinde organize edilen İbrahim Kutluay Basketbol Akademi Adidas Uluslararası Yaz Kampı, 25 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Marmaris Gökova'da başlayacak yaz kampına yurt içi ve dışından 7-17 yaş arasındaki erkek ve kız sporcular katılabilecek. Yedi gün sürecek kampta, yaş gruplarına göre ileri düzeyde basketbol eğitiminin yanı sıra yüzme, voleybol, masa tenisi ve mini futbol aktiviteleri de organize edilecek. Yaz kampında, gençler Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sporcularla buluşarak sosyal ilişkilerini de geliştirme fırsatına sahip olacaklar.

21.06.2007


 

İpragaz Rallisi heyecanı

Safari Motorsport tarafından İpragaz'ın sponsorluğunda düzenlenen İpragaz Cup'ın ikinci ayağı Türkiye Pist Şampiyonası ile aynı günde 23-24 Haziran tarihleri arasında İzmit Körfez Pisti'nde start alacak.

2006'da Honda TypeR'larla düzenlenen İpragaz Cup, 2007'de bir ilke imza atarak, Türkiye ve dünya pistlerinde ilk defa 320 beygir gücünde 15 adet Mitsubishi Evo9 ile pistlerin ateşini yakıyor.

21.06.2007


 

Volkan pazarlığı

Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, Volkan Yaman konusunda Galatasaraylı yöneticilerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Peker, Galatasaray'ın Volkan Yaman'ı istediğini belirterek, ''Volkan Yaman konusunda Galatarasay yöneticileriyle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

21.06.2007


 

3 büyüklerin kamp takvimi belli oldu

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımların, yeni sezon hazırlık kamp programları belli oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'yı seçerken, Galatasaray tercihini İsviçre'den yana kullandı.

Siyah-beyazlılar, 7 Temmuz'da Münih üzerinden Avusturya'nın Seefeld bölgesine giderek kampa girecek. Burada 2 hazırlık maçı yaptıktan sonra Leogang bölgesine geçerek dörtlü turnuvaya katılacak olan Beşiktaş, 21 Temmuz'da İstanbul'a dönecek.

Fenerbahçe ise 3 Temmuz'da İstanbul'da yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Sarılacivertli takım, 9 Temmuz'a kadar İstanbul'da yapacağı çalışmaların ardından Avusturya'ya gidecek ve 22 Temmuz tarihine kadar bu ülkede çalışmalarını sürdürecek. Yeni sezon hazırlık kampı için İsviçre'yi tercih eden Galatasaray ise çalışmalarına 27 Haziran Çarşamba günü başlayacak. 7 Temmuz Cumartesi gününe kadar Florya 'da çalışacak olan Galatasaray hazırlıkların 2. etabı için İsviçre'ye gidecek. 13 Temmuz'da İsviçre'den Almanya'ya geçecek olan Galatasaray, Duisburg kentinde kamp yapacak.

21.06.2007


 

Genç yıldızları kavuna benzetti

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, kulübünü eleştirerek, ''Bizim üzerimizde neden bu kadar baskı yapıyorlar bir türlü anlamıyorum'' dedi.

Mourinho, gelecek sezon İngiltere'deki ve Avrupa'daki tüm kupaları almak istediklerini belirterek, ''Ama modern futbolda gerçekleri görmemiz gerekir. Bazen en ufak detay, en büyük farkı ortaya çıkarır. Ancak antrenör ve futbolcular olarak bu detayları her zaman kontrol altında tutmak zordur'' diye konuştu.

Jose Mourinho, altyapıdan gelen futbolculara da değinerek, özellikle PAF takımı oyuncularını kavuna benzetti. PAF takımından A takıma yükselen oyuncuların bilinmezlik olduğunu belirten Mourinho, ''Özellikle PAF takımından A takıma yükselen futbolcular kavuna benziyor. Dıştan çok güzel görünümü olanlar, içten tatsız çıkabiliyor. Bazen de değişik ve çirkin meyveler ise ağız tadınızı okşayabiliyor'' diye konuştu.

21.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004