Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’den özür inadı

İngiltere İçişleri Bakanı John Reid, ‘Şeytan Ayetleri’ kitabının yazarı Salman Rüşdi’nin, Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye nişanıyla onurlandırılmasından dolayı özür dilemeyeceklerini açıkladı.


Taliban saldırıları Kabil’e yöneldi

Taliban sözcüsü, başşehir Kabil’e yönelik saldırıları yoğunlaştırarak, yeni bir strateji izlemeye başladıklarını söyledi.

2 Amerikan askeri öldürüldü

Irak’ta, başşehir Bağdat’ın güneybatısında araçlarına yönelik saldırıda 2 Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.


  Abbas-Olmert görüşecek

Bir üst düzey Filistinli yetkili, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in hafta sonu Mısır’ın Şarm Eşşeyh şehrinde bir araya geleceğini belirtti.


  Hillary’den Kürtlere destek, Maliki’ye köstek

ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti’de en iddialı başkan adayı konumundaki Senatör Hillary Clinton, Iraklı Kürtlerin, ülkenin kuzeyinde ‘’kendi toplumlarını kurmakta olduğunu’’ söyledi.


  Gazze’den tahliyeler sürüyor

Hamas’ın Gazze Şeridi’nin denetimini ele geçirmesinden sonra Erez kapısında mahsur kalan yüzlerce Filistinlinin Mısır’a geçirildiği bildirildi.


  Blair, yine Bush’un hizmetinde

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Beyaz Sarayın, İngiltere’de başbakanlık ile partisinin liderliğini bırakmaya hazırlanan Tony Blair için Orta Doğu’da arabuluculuk rolü düşündüğünü öne sürdü.


  Rus-Amerikan ilişkileri alarm veriyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ABD ile ilişkilerin “alarm verdiğini” söylediği bildirildi.


  İngiltere’ye Rüşdi misillemesi

İngiltere Kraliçesi’nin “Şeytan Ayetleri”nin yazarı Salman Rüşdi’ye şövalyelik nişanı vermesine misilleme yapan Pakistan Ulema Konseyi, terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’e “Allah’ın kılıcı (Seyfullah)” unvanını verdi.


  Google’un şikâyeti Vista’yı yeniletiyor

Google tarafından, Vista işletim sisteminde bilgisayar üzerinde arama yapma yetkisini kendi elinde bulundurduğu gerekçesi ile ABD Adalet Bakanlığı’na şikâyet edilen Microsoft Şirketi, yeni işletim sisteminde değişiklik yapacaklarını açıkladı.


  Altın yemek faydalı mı?

Japonya’nın başşehri Tokyo’da düzenlenen Asya’nın en büyük eczacılık fuarında tanıtılan “yenilebilir” altın, büyük ilgi gördü.


  ABD halkı medyadan şikâyetçi

ABD’de yapılan bir araştırma, ailelerin üçte ikisinin çocuklarının medyadaki cinsellik ve şiddet muhtevalı yayınlara maruz kalmasından endişe ettiğini ortaya koydu.


  Rahatsız bir nesil yetişiyor

İngiltere’de bir milyonu aşkın çocuğun psikolojik sorunu bulunduğu açıklandı.


  İngiltere, video oyununu yasakladı

İngiliz sansür kurulu, 10 yıldır ilk kez yaptığı bir uygulamayla “Manhunt 2” adlı video oyununu, şiddet ve sadizm içerdiği gerekçesiyle yasakladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004