Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kamuda kemer sıkılacak

Devlet Planlama Teşkilatı, kamu kesimindeki ücret ve maaşların 2008-2010 döneminde de hedeflenen enflasyon dikkate alınarak belirlenmesini öngördü. DPT tarafından hazırlanan, Bakanlar Kurulunca kabul edilerek dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Programa göre, 2008-2010 yıllarını kapsayan program döneminde, kamudaki personel istihdamına ilişkin sınırlamalar devam ederken, performansa dayalı ücret sistemine geçilecek.


Açlık sınırı yükseliyor

Türkiye Kamu-Sen, çalışan tek kişinin açlık sınırının geçen ay itibariyle 853 YTL 44 YKr olduğunu bildirdi.

İndirimler erken başladı

Adana’da, aralarında markalı ürünler satan firmaların da bulunduğu bazı mağazalar, mevsim sonu indirimli satışlarını erken başlattı.


  Kredi kartına boykot

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) ile Tüketici Hakları Derneği vatandaşlara kredi kartı kullanımına boykot çağrısında bulundu.


  Ekonomiye komşu desteği

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, iktidarları döneminde, komşu ve çevre ülkelerin birer tehdit unsuru olmaktan çıkarıldığını, bu ülkelerin Türkiye’nin dış ticaretindeki paylarının ise yüzde 3’lerden, yüzde 30’lara yükseldiğini bildirdi.


  Ücret bankaya yatacak, kayıt dışı azalacak

Kayıt dışı ile mücadeleyi hedefleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), aktif sigortalı ücretlerinin banka hesapları aracılığıyla ödenmesi konusunda yasa taslağı hazırladı.


  İstikbal’den Karadeniz atağı

İstikbal Mobilya, Trabzon ve Samsun’da açtığı yeni mağazalar ile Karadeniz’deki mağaza sayısını 66’ya çıkardı.


  Parklar güneş enerjisiyle aydınlatılacak

Elimsan Şirketler Grubu, ürettiği park, bahçe, tatil köyleri, kurum ve kuruluşların, dış mekânlarından aydınlatılmasından ve güvenlik sistemlerinde kullanılabilecek “Güneş Enerjili Aydınlatma Sistemlerini’’ tanıttı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004