Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bankalara kart suçlaması

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, bankaların müşterilerine daha fazla kredi kartı verebilmek için çeşitli kampanyalar uyguladıklarını hatırlatırken, bazı bankaların kredi kartı konusunda müşterilerini pazarlamacı gibi kullandıklarını ileri sürdü.

Özer, kredi kartlarında farklı kampanyalar düzenleyen bankalardan bazılarının ‘’arkadaş yolunu’’ seçtiklerini ifade ederek, bir bankanın çevresindeki kişilerin kredi kartı edinmesini sağlayan müşterisine, bir diğerinin ise banka yakınlarına ‘kart alma’ formu doldurtan müşterisine (kim önerdi) bölümü sayesinde başka müşteri bulduğu için para ödülü verdiğini anlattı. Bankaların kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerde uzun vade taksit ya da indirim imkanı sağlayarak daha fazla müşteri kazanmaya çalıştığını ifade eden Özer, ‘’Bankalar özellikle para anlamına gelen puanlar veriyor. Bankanın anlaşmalı noktalarından kredi kartıyla yapılan alışverişlerde tüketiciye alış verişin yüzde 10’una kadar para puan veriliyor’’ dedi.

Otomotiv bakımı, yedek parça, beyaz eşya ve mobilya alış verişi, tatil gibi birçok konuda taksit ve indirim imkânı ile tüketiciyi ikna etmeye çalışan bankaların son dönemde ilginç bir kampanya başlattığını belirten Özer, şunları kaydetti: ‘’Bazı bankalar, kredi kartı konusunda müşterisini pazarlamacı gibi kullanıyor. Bir banka çevresindeki kişilerin kredi kartı edinmesini sağlayan müşterisine 10 YTL’ye kadar para ödülü veriyor. Diğer bir banka ise yakınlarına ‘kart alma’ formu doldurtan müşterisine (Kim önerdi) bölümü sayesinde başka müşteri bulduğu için 5 YTL veriyor. Bu yeni kredi kartının kullanılması durumunda müşteriyi bankaya kazandıran kişi 5 YTL daha ödül alıyor.’’

Bankaların, ikna edemediği tüketiciye kredi kartı vermek için arkadaş yolunu seçtiğini belirten Özer, ‘’Kredi kartı bazı kolaylıklar sağlasa da gerçekte tüketiciyi sıkıntıya sokuyor. Banka, müşterisini pazarlamacı gibi kullanarak daha fazla kredi kartı satmaya çalışıyor’’ dedi.

Özer, bankaların kredi kartı müşterilerine inanılmaz para ödülleri dağıtarak tüketicinin gözünü boyadığını ifade ederek, ‘’Bankalar kredi kartlarından çok kazanıyor. Size 1 yılda verdiği toplam para ödülünü, aylık bir kez borç gecikmesinde fazlasıyla tahsil ediyor’’ diye konuştu.

/ KONYA

26.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bankalara kart suçlaması

  Kredi borcu 22.6 milyar YTL

  Üç şirketten biri İstanbul’da kuruldu

  Yaşlıların hayat kalitesi yükselecek

  SGK, prim borçlularını açıkladı

  Maliye, unuttuğu arazileri arıyor

  Aklama suçuna sıkı takip

  Çiftçilerden damla sulamaya yoğun ilgi

  En büyük optik merkezi Antalya’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004