Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’un itibarı yerlerde

Pew Araştırma Merkezi tarafından 46 ülke ve Filistin topraklarında yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Irak ve Afganistan savaşı ve ABD’nin dünya çapındaki terörle mücadele çabalarına destek 2002’den beri giderek azaldı.


Bağdat sarsıldı: 20 ölü 35 yaralı

Irak’ın başşehri Bağdat’ta bir otobüs terminalinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak Meclisinde referandum tartışması

Irak’taki Kürt partilerin 140. Maddeyi İzleme Komisyonu Temsilcisi Sadi Berzenci, Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ’ın Kerkük’te referandumun ertelenebile


  Kaddafi’den Afrika’da tek devlet çağrısı

Libya lideri Muammer Kaddafi, kıtadaki iç savaşlara son vermek amacıyla Afrika halklarını tek devlet altında birleşmeye çağırdı.


  Güney Kore, Irak’tan asker çekecek

Güney Kore Savunma Bakanlığının, Irak’tan Güney Kore askerlerinin çekilmesiyle ilgili bir plânı meclise sunduğu bildirildi.


  Irak ordusu başarılı değil

ABD Kongresi’nin Irak ile ilgili son raporunda, ‘’Irak’ın işgal edildiği 2003 yılı mart ayından beri ordu ve polis teşkilatının eğitimi için 19 milyar dolar harcanmasına karşın başarıdan uzak kalındığı’’ kaydedildi.


  Ahıska Türkleri vatanlarına dönüyor

Gürcistan parlamentosu, eski Sovyetler Birliği döneminde sürgün edilen Ahıska Türklerinin vatanlarına dönüşünü öngören yasayı ikinci kez onayladı.


  Tac Mahal’in balonu gökyüzüne yükseldi

Hindistan’ın sembolleri arasında yer alan Tac Mahal’in dünyanın ‘yeni’ 7 harikası listesine yeniden girmesini isteyen Hintliler, ilgi çekmek için anıtın benzeri devasa bir seyahat balonu yaptı.


  New York’ta Afrika safarisinin bedeli 5 bin dolar

Dünyanın en ünlü hayvanat bahçelerinden biri olan ABD’nin New York şehrindeki ‘Bronx Zoo’ düzenlediği sıradışı safarilerle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.


  Çölleşme, göçleri arttıracak

BM, 50 milyon kadar kişinin çölleşme sebebiyle yerlerinden olabileceğine dikkat çekti. BM Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre iklim değişikliği de çölleşmeyi “zamanın en büyük çevresel zorluğu” haline getirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004