Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sıcaklar tarımı da etkiledi

Ege ve Güney Marmara’daki erkenci üretim bölgelerinde yumuşak geçen kış, zamansız ve yoğun yağışların meyvelerin kalitesini düşürdüğü, dayanıklılık ve raf ömrünü azalttığı bildirildi.


Betonun da kimyası bozuldu

Yurdun tamamını etkileyen aşırı sıcaklar sadece canlı hayatı değil, inşaat sektörünün bir numaralı girdisi betonu da olumsuz etkiliyor.

Sıcaklar bunalttı, sucular sevindi

Hava sıcaklıklarının küresel ısınma sebebiyle mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, su satışlarının geçen yıllara oranla 2-3 kat artmasına sebep o


  Susuzluk uyarısı

İzmir’in Ödemiş ilçesi Tarım Müdür Vekili Hürriyet Demirhan, Türkiye’nin tarım politikasını ve sulama tekniklerini değiştirmemesi durumunda, iklim değişikliğinin de etkisiyle susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.


  İktidar değil, çiftçi mağdur

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2002-2006 döneminde temel ürünlerdeki ortalama fiyat artışının yüzde 48, girdilerdeki fiyat artışının ise yüzde 96 olduğunu öne sürerek, ‘’bunun anlamı söz konusu dönemde girdi satın alma gücü ortalama yüzde 50 oranında gerilemiştir’’ dedi.


  Çiftçi, yeni traktörünü eskisiyle değiştiriyor

Konya’da yaşanan kuraklık ve sulama sorunu nedeniyle özellikle hububat ekili tarlasından yeterli verimi elde edemeyen çiftçi, yeni traktörlerini eski model traktörle değiştirip, kalan parayla borçlarını ödeme yoluna gidiyor.


  IMF yine “asgari ücret yüksek” dedi

IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, Türkiye’de asgari ücret ve kıdem tazminatının çok yüksek olduğunu söyledi.


  Vergi borçluları teşhir edilecek

Maliye Bakanlığı, 2006 yılı sonunda vadesi geçtiği halde 30 Haziran’a kadar ödenmeyen 125 bin YTL ve üzerindeki vergi borçlarını, 16 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında ilan edecek.


  Mortgage’da “damga vergisi” muafiyeti

Konut finansmanı amacıyla doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankalar ile BDDK tarafından konut finansmanı faaliyetinde bulunması uygun görülen finansal kiralama ve finansman şirketlerinin, konut finansmanı işlemlerine ilişkin düzenlediği kâğıtlar, damga vergisinden istisna olacak.


  Hava-İş’ten grev kararı

Hava-İş Sendikası, THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik AŞ’de görevli 11 bin 300 çalışan adına yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev aşamasına geldiğini açıkladı.


  Kömür fiyatları düştü

Kış aylarında fiyatı 280 dolara kadar tırmanan kömürün tonu çöl sıcaklarının yaşandığı bugünlerde 240-250 dolar arasında satılıyor.


  Esnaf gurbetçiyi bekliyor

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Süleyman Baydilli, gurbetçisi bol olan Aksaray’da esnafın, oy kullanmak için bu yıl yoğun şekilde gelmesi beklenen gurbetçilerin işlerini artıracağını düşündüğünü söyledi.


  Yerköy de, seramikle kalkınacak

Kale Grubu Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. H. İbrahim Bodur, “Çan ilçesinin olduğu gibi Yerköy’ün de süratle sanayileşerek, kısa zamanda kalkınacağına inanıyorum” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004