Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP: Başörtüsü yasağını biz kaldıracağız

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, AKP ve CHP’nin başörtüsü yasağının devam etmesini istediğini, her iki partinin de sorunu siyasi malzeme olarak kullandığını söyledi. Ercan, DP’nin başörtüsü yasağını istismar etmeden çözeceğini ve bunu seçim beyannamesinde de yer vereceklerini açıkladı.


Demokrasi değil, nev'i şahsına münhasır sistem

Emekli askerî hakim Dr. Ümit Kardaş, ‘e-muhtıra’ya soruşturma açabilecek kimsenin olmadığını belirterek, “Böyle bir rejim yok. Bu, demokrasi falan değ

Genelkurmaydan emekli subaylara soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, İstanbul’da yürütülen soruşturmada gözaltına alınan emekli askeri personel hakkında, ‘’ele geçirilen silah ve


  AB süreci: Yavaşlamadan herkes sorumlu

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Duygu Sezer, AB’de genişlemeye karşı duyulan istekte ciddî zayıflama olduğunu söyleyerek, “Dar bir Avrupa anlayışının baskın çıkması ihtimali güçleniyor” dedi.


  MÜSİAD: Yeni ve sivil anayasa şart

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından açıklanan 2007 yılı Ekonomik Görünüm Raporu’nda, “Son yıllarda yaşadıklarımız Türkiye’nin sivil bir Anayasa’ya ne kadar çok ihtiyacı olduğunu tartışılamayacak boyutlarda ortaya çıkarmıştır” denildi.


  Sıcaklıklar azalacak

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yüksek sıcaklık değerlerinin bugünden itibaren etkisini kaybederek yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde 6-8 derece azalacağını bildirdi.


  CHP ile bir arada olunmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünya sosyal demokratlarının ‘Siz daha sosyal demokratsınız. Acaba biz sizi Sosyalist Enternasyonale alsak, gelmez misiniz?’ diye sorduklarını kendilerinin de “CHP’yi çıkarın gelelim. Çünkü onlarla bir arada olunmaz’’ dediklerin ifade etti.


  Sivas Barosu: 2 Temmuz araştırılmadı

Sivas Baro Başkanı Mustafa Coşkun, 2 Temmuz 1993 tarihinde oynanan çirkin oyunun perde arkasının, iç ve dış destekçilerinin hala ortaya çıkarılamadığını ifade ederek, ‘’Olayla ilgili olarak yayınlanan yazılar ve kitaplarda ifade edilen iddialar yeterince araştırılmamıştır” dedi.


  Türkiye, şartları yerine getirirse AB’ye üye olur

Portekiz Başbakanı Jose Socrates, ‘’Türkiye, üyelik kriterlerini yerine getirirse AB’ye üye olmalı’’ dedi.


  “Memuru ciddiye almayana oy yok”

Genel seçimlere katılacak siyasi partilerin seçim beyannameleri ve seçimle ilgili açıklamalarında kamu çalışanlarının sorunlarına değinmemesine tepki gösteren Memur-Sen, Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, “Memuru ciddiye almayan, sorunlarını çözmeyen siyasi partiye, memurdan oy yok” dedi.


  Yaylalar sığınak oldu

Aşırı sıcaklar, Çukurova bölgesindeki yaylalara ilginin artmasına sebep oldu. Türkiye’nin en sıcak; aşırı nemi sebebiyle de en bunaltıcı yörelerinden biri olan Çukurova’nın sakinleri, adeta nefes almakta güçlük çekmeye başlayınca yaylalara daha çok rağbet ediyor.


  Türkiye, Ortadoğu’da baba rolünde

Halep-Türkiye Kiliseleri Sorumlusu Metropolit Pavloz Yazıcı, ‘’Türkiye, Ortadoğu’da ‘baba rolü’nü üstlenmiştir’’ dedi. Yazıcı, beraberindeki heyetle yarın başlayacak “St. Piyer Bayramı’’ öncesi, Hatay Valisi Ahmet Kayhan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Türkiye’nin Osmanlı döneminden bugüne kadar farklı dinlere gösterdiği anlayışa teşekkür eden Yazıcı, şunları söyledi:


  Yargıtay 2. Daire’ye yeni başkan

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Necdet Gürbüztürk seçildi. Yargıtay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda dün yapılan seçimlerde, 2. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na aynı daire üyesi Necdet Gürbüztürk’ün seçildiği bildirildi.


  Şemdinli’de redd-i hakim talebine red

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Şemdinli davası sanıklarının, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üye hakimlerinin reddine yönelik talebini kabul etmedi.


  Sağlıkta personel sıkıntısı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, sözleşmeli olarak görev yapan sağlık personelinin büyük bölümünün, Sağlık Bakanlığı’nın yeni açtığı kadrolara geçmesi sebebiyle hizmette sıkıntılar yaşandığı bildirildi.


  İnternet yalnızlaştırıyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özden Arısoy, internetin yanlış kullanımının sosyalizasyonu ortadan kaldırdığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Arısoy, Türkiye’de aile yapılarının çözülmeye, boşanmaların artmaya, tahammül oranlarının azalmaya başladığını ifade etti


  Boşanmalar azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilk kez haber bülteniyle duyurduğu ‘’evlenme ve boşanma’’ istatistiklerine göre, 2006 yılında boşanan çiftlerin sayısı azaldı.


  Marmaray’da ikinci tüp de batırılıyor

Asya ile Avrupa’yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi’nde ikinci tüp tünel, 30 Haziran Cumartesi günü denize indirilerek ilk tüp tünele bağlanacak.


  8-10 YTL’ye sıcakta çalışıyorlar

Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği Şanlıurfa’da, tarım işçileri veya tarla kiralayarak ekim yapan köylüler, kavurucu güneşin altında ekmek parasını çıkarmaya çalışıyor.


  20 bin anne aynı anda kitap okuyacak

Bağcılar’da okuma yazma öğrenen anneler bir dünya rekoruna imza atıyor. Bağcılar Belediyesi’nin 3 yıldır sürdürdüğü eğitim seferberliğinde çoğunluğu kadın olan 20 bin insan okur-yazar olurken, 5 bin kişi de ilkokul diplomasına denk gelen belgeyi almaya hak kazandı.


  Kamu sınavla personel alabilecek

KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından doğrudan ya da bu kurumlar tarafından sınav yapılarak sözleşmeli personel istihdam edilebilecek.


  Töre cinayetinde üniversite mezunu da var

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığındaki 8 kişilik ekibin töre ve namus cinayeti işleyenler üzerine yaptığı araştırmada çok ilginç örneklerle karşılaşıldı.


  Flamingoların göç alışkanlığı değişti

Güneyde hava sıcaklığından etkilenen flamingoların bir bölümü, Sultansazlığı Kuş Cenneti’ne geldi. Kış aylarını Afrika’da geçiren, ilkbaharda ise kuzeye göç eden flamingolar, yıllardır izledikleri göç alışkanlıklarını, hava sıcaklığının artmasıyla bu yıl değiştirmeye başladılar.


  Su, sesi de güzelleştiriyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, vücudun yüzde 55-75’inin, beynin ise yüzde 95’inin sudan oluştuğunu belirterek, ‘’Yeterli miktarda su içmek sesi güzelleştirir’’ dedi.


  Anne ölümleri dünyanın derdi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Dünya Çocuklarının Durumu 2007 raporunda, yapılan tahminlere göre, dünyada her yıl 500 bini aşkın kadının gebelik ve doğumla ilgili sebepler sonucu hayatını kaybettiği, çok sayıda kadının da hayatları boyunca sürecek sorunla karşılaştığı bildirildi.


  Yükselen vücut ısısı beyne zarar verebilir

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Mahmut Arık, sıcaklara karşı vatandaşları uyarırken, şişmanların sıcaklardan daha çok etkilendiğini söyledi.


  Park ve bahçelerdeki havuzlara girilmemeli

Havaların ısınmasıyla çocukların serinlemek amaçlı kullandıkları park ve bahçelerdeki havuzlar mikrop saçıyor. Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erhan Önal, rekreasyon amaçlı havuzların ishalden, deri enfeksiyonuna kadar pek çok rahatsızlığa sebep olabileceği uyarısında bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004