Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

5 MAÇLIK CEZA İNMELİ

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, önemli transferler yaptıklarını belirterek, ''Eski ve yeni oyuncular arasındaki uyum önemli. Bu transferlerin istenildiği gibi kullanılması için eski futbolcuların etkisi çok olacak. Performansları, birlikte oldukları zaman ortaya çıkacak'' dedi.

Galatasaray TV'de açıklamada bulunan Karl Heinz Feldkamp, kadrodaki futbolcularla yeni transferler arasında uyuşmazlık olması durumunda, tüm iyi transferlerin sahaya iyi biçimde çıkartılmasının mümkün olmayacağını, uyumun bu yüzden çok önemli olduğunu söyledi.

BU CEZA ÇOK

Alman teknik adam, yeni bir ortamda, yeni oyuncularla en iyi biçimde üst sıralara nasıl gelinebileceğinin planlarını yaptığını kaydederken, Galatasaray'ın aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili görüşlerini ise şöyle açıkladı: ''Bu cezayı başarılı bir biçimde atlatmak tabii ki baskılı ve zor olacak. Bu dönem, hem teknik ekip hem de takım olarak bizi zorlayacak ama geçmişe bakarsanız, milli takım birçok milli maçını Frankfurt'ta seyircisiz oynamak zorunda kaldı, sonra iyi bir dönem yakaladı ve başarılı oldu. Biz de inşallah bu şansı yakalarız ve aynı biçimde atlatırız. Ben bir isteğimi dile getiriyorum. Milli takım da 5 maç ceza almıştı ama 3'e indi. Umarım bizim 5 maçlık cezamız da düşer.''

ALTYAPIDAN 3 GENÇ

Havaların sıcak olması nedeniyle sağlık ekibiyle bir toplantı yaptıklarını ve bu sıcaklarda neler yapılması gerektiğini belirlediklerini anlatan Feldkamp, Galatasaray'ın altyapısına da değindi. Altyapı takımlarının başarılı sonuçlar aldıklarını, en kısa zamanda bu ekipleri çalıştıran antrenörlerle tanışıp görüşmek istediğini kaydeden Feldkamp, altyapı sorumlusu Ali Yavaş'ın kendilerine 3 futbolcu tavsiye ettiğini ve kadroya aldığı bu genç oyuncularla çalışacağı için heyecan duyduğunu söyledi.

29.06.2007


 

Canaydın: Lincoln'ü Taffarel ikna etti

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, yeni sezon için yaptıkları transferlerin hem taraftarı hem kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır alternatifleriyle birlikte bu transferleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını kaydeden Canaydın, ''Transferleri hepiniz gördünüz. Gayet iyi transferler. Nokta transferler yapıldı. Aşağı yukarı bir senedir bu transferleri alternatifli olmak üzere yapmaya çalışıyorduk. Sonunda hepsi gerçekleşti. '' diye konuştu. Lincoln'ün Avrupa'nın en iyi oyuncularından birisi olduğunu ifade eden Canaydın, bu futbolcunun transferinde etkili olan eski kalecileri Taffarel'e de teşekkür ederek, ''Taffarelimize teşekkür etmek lazım. Lincoln, Taffarel'i bir baba gibi seviyor. Onun tavsiyeleri, ''Galatasaray'a git'' demesinin de büyük bir etkisi olmuştur" şeklinde konuştu.

29.06.2007


 

Volkan: F.Bahçe'ye borcum var, beni bu yıl izleyin

Fenerbahçe, sözleşmesi sezon sonu biten kaleci Volkan ile 2 yıllık mukavele yeniledi. Volkan, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantı odasında, Asbaşkan Mahmut Uslu ve Genel Sekreter Vedat Olcay'ın da hazır bulunduğu törende kendisini 2 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Sarı-lacivertli futbolcu imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, iyi geçirmediği geçen sezon nedeniyle kendisini Fenerbahçe'ye borçlu hissettiğini, bunun için kulüpte kaldığını ifade ederek, ''Tekrar Fenerbahçe ile anlaştığım için çok mutluyum. Geçen yıldan dolayı Fenerbahçe'ye borçlu olduğumu düşünüyorum. Bu borcumu ödemek için 2 yıl daha sözleşmemi uzattım. İnşallah ben ve Fenerbahçe için hayırlı olur'' şeklinde konuştu.

Geçen yıl ortaya koyduğu performansı, futbol yaşamı için geçici bir dönem olarak gördüğünü anlatan Volkan şöyle devam etti: ''Benim açımdan fazla olumla geçen yıl değildi. Ancak, takımın şampiyon olması herkesi olduğu kadar beni de mutlu etti. Geçen yılki performansı geçici dönem olarak düşünüyorum. Bu yılla beraber yeni bir başlangıç yapacağım."

29.06.2007


 

Carlos: F.Bahçe bana değer verdi

Fenerbahçe'nin yıldız transferi Brezilyalı Roberto Carlos, Fenerbahçe'yle sözleşme imzalamanın kendisine gençlik aşısı gibi geldiğini söyledi.

Kariyerinin 11 yılını İspanya'da top koşturarak geçiren 34 yaşındaki Carlos, İspanyol özel radyo kanalı Cadena Ser'e verdiği röportajda, 4 yıl daha futbol oynamak niyetinde olduğunu belirterek, ''Normalde 34 yaşında insanlar kariyerlerine son veriyor, ama ben kariyerime yeni başlıyor gibiyim. Fenerbahçeliler benim yeniden önemli olduğumu hissetmemi sağladılar. Geleceğim karanlık gibi görünüyordu ama onlar bana kapı açtılar ben de ışığı gördüm, onların adımlarıyla yürüdüm'' dedi.

Daha önce İnter Milan'da oynayan Carlos, bir ara İtalya'ya dönmeyi düşünse de Fenerbahçe'ye gitmeye karar verdiğini belirterek, ''Real Madrid gibi İnter de bana 1 yıllık sözleşme teklif etti ama benim hedefim, formum yerinde olduğu müddetçe 4 yıl daha oynamak'' dedi.

Fenerbahçe ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalayan Carlos, şöyle konuştu: ''Fenerbahçe bana Real Madrid'in vermediğini verdi. Real Madrid'in formasını giymeyecek olmak beni kötü ediyor, ama geriye bakamam. Para için gitmedim. Çünkü Türkiye'de İspanya'dakinden çok daha az kazanacağım. Geçen hafta Fenerbahçe taraftarları tarafından çok sıcak karşılandım. Bu inanılmazdı. Tamamen dolu bir statta sözleşme imzaladım. En iyisini yapan bir Roberto Carlos görmeyi hak ediyorlar. ''

29.06.2007


 

2. ENKA Atletizm Yarışları pazar günü

2.ENKA Grand Prix yarışları 1 Temmuz pazar günü İstanbul'da yapılacak.

ENKA Sadi Gülçelik Spor Tesisleri Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilecek ve saat 17.00'de başlayacak 2. ENKA Grand Prix Atletizm yarışlarına Romanya, Bulgaristan ve Lübnan’dan toplam 15, Türkiye'den ise 120 atletin katılacağı bildirildi.

29.06.2007


 

G.Saray Jupp Derwall'i unutmadı

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ın talimatıyla, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin ana antrenman sahasına ''Derwall Antrenman Sahası'' adı verildi.

Kulübün internet stesinden yapılan açıklamada, ''Türk futbolundaki büyük değişimin öncülük görevini üstlenen eski teknik direktörümüz Jupp Derwall'in anısı sonsuza kadar yaşatılacaktır" denildi.

29.06.2007


 

Cısse bugün imzalıyor

Beşiktaş, Fransa'nın Paris Saint Germain kulübünde forma giyen Edouard Cısse ile anlaştığını İMKB'ye bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, ''Şirketimiz Paris Saint Germain kulübu futbolcusu Edouard Cısse ile görüşmeleri tamamlamış olup, yıllık 1 milyon 500 bin Avro karşılığında 2 artı 1 yıllık anlaşma sağlamıştır. Paris Saint Germain kulubu ile de bonservis bedeli olarak 2 milyon Avro karşılığında prensip anlaşması sağlanmıştır'' denildi. Öte yandan bugün İstanbul'a gelecek olan Cısse ile sözleşme imzalanacağı bildirildi.

29.06.2007


 

Ersan'a Real Madrid talip

İspanya Birinci Basketbol Ligi'nin (ACB) şampiyonu Real Madrid, gelecek sezon için kadrosuna Türk basketbolcu Ersan İlyasova'yı katmak istiyor.

Real Madrid'in, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Milwaukee Bucks ile sözleşmesi sona erecek olan 20 yaşındaki milli basketbolcuya teklif götürdüğü öğrenildi. Türk basketbolculardan Kerem Tunçeri'nin formasını giydiği Real Madrid, gelecek sezon mücadele edeceği AvrupaLigi'nde, başkent Madrid'de yapılacak dörtlü final maçlarına kalmayı hedefliyor. Öte yandan İlyasova'nın, Real Madrid dışında CSKA Moskova'dan da teklif aldığı belirtildi.

29.06.2007


 

Beşiktaş'ın rakibi bugün belli oluyor

Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçlarının kuraları bugün İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için iki ön eleme oynaması gereken Beşiktaş'ın ikinci ön elemede karşı karşıya geleceği rakibi belli olacak.

29.06.2007


 

Ersen Martin oyuncu olacak

Bolu'nun Gerede ilçesinde kamp çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti.

Green Park Dorukkaya Oteli'nde, teknik direktör Ziya Doğan, yönetiminde yapılan antrenmana kasık ağrıları bulunan Ferhat ve Ergin katılmazken, Stepanov ve Erdinç doktor kontrolünde çalıştı. Bu arada antrenman öncesi takımın Gerede kampına gelen yönetmen ve yapımcı Faik Ahmet Akıncı'nın golcü futbolcu Ersen Martin'e oyunculuk teklif ettiği bildirildi. Daha önce oyunculukla ilgili hiçbir deneyiminin olmadığını belirten Ersen, bu teklifi seve seve kabul ettiğini söyledi. Trabzon doğumlu olan Akıncı, ''Ekmek, ''İş'' ve ''Güneşi Göremeden'' adlı filmlere yönetmen olarak imza atmıştı.

29.06.2007


 

Trabzon'da 3 spor salonu açılıyor

Trabzon'da yapımı tamamlanan 3 spor salonu ile atletizm sahasının, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın katılımıyla hafta sonunda törenle hizmete açılacağı bildirildi.

30 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Of Spor Salonu, aynı gün saat 12.00'de Araklı Spor Salonu'nu törenle hizmete açılacak. 1 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Vakfıkebir Spor Salonu'nun, saat 19.00'da da Akçaabat ilçesindeki Atletizm Sahası'nın açılışı yapılacak.

29.06.2007


 

35'lik kaleci Koch Kasımpaşa'da

Bolu'da kampa giren Turkcell Süper Lig'in yeni takımlarından Kasımpaşaspor, Almanya'nın Diusburg takımının kalecisi George Koch ile prensipte anlaşmaya vardı.

Kulüp Genel Kaptanı Murat Öksüz, Almanya'nın birinci lig ekiplerinden Duisburg'da oynayan Koch'la prensipte anlaştıklarını, futbolcunun Cumartesi günü Türkiye'ye gelerek sözleşme imzalayacağını söyledi. Öksüz, Türk futbolseverlerin 35 yaşındaki Koch'un adını Einthracht Frankfurt takımında oynadığı dönemden bildiklerini ifade etti.

29.06.2007


 

İTO Güneş Teknesi Dünya 3.'sü oldu

Petrol Ofisi, İTÜ Güneş Teknesi Takımı ile Türkiye adının bir kez daha uluslararası arenada duyulmasına katkıda bulundu. Güneş enerjisi ile çalışan İlk Türk teknesi ‘Nusrat’, ABD’de yapılan yarışmada dünya üçüncüsü oldu.

Petrol Ofisi’nin sponsor olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Güneş Teknesi Takımı, 13-17 Haziran 2007 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Arkansas Eyaleti’nde düzenlenen “Solar Splash 2007 Güneş Tekneleri Yarışması Dünya Şampiyonası”nda üçüncü oldu.

29.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004