Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lal Mescid’in imamı yakalandı

Pakistan güvenlik güçlerinin kuşatması altındaki Lal Mescidinden burka giyerek kaçmaya çalışırken yakalanan imam Abdülaziz, mescit içinde 850 kadar öğrenci bulunduğunu söyledi.

Abdülaziz, Pakistan televizyonuna yaptığı açıklamada, 14 kadar kişide Kalaşnikof tüfek bulunduğunu, içeridekilerden 250’sinin erkek, geri kalanının kız öğrenci olduğunu belirtti.

Bazı kadın öğretmenlerin, mescitte kız öğrenci tutulması fikrini savunduğunu ifade eden Abdülaziz, kızların canlı kalkan olmadığını, onlara sadece cihad sevdasının aşılandığını kaydetti.

Usame Bin Ladin ile bir kez görüştüğünü söyleyen imam, Taliban tarzı öğrenci hareketinin, “yabancı dostlarıyla” bir bağlantısı olmadığını belirtti. Abdülaziz, Pakistan’ın başşehri İslamabad’da yönetim karşıtı hareketin derinlik kazandığını, bazı militan örgütlerin silâh tedarik ettiğini söyledi.

Bu arada, Pakistan’ın başşehri İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşatması altındaki Lal Mescidinin burka giyerek kaçmaya çalışırken yakalanan imamı Abdülaziz, öğrencilere teslim olmaları çağrısında bulundu.

Yakalandıktan sonra devlet televizyonuna konuşan Abdülaziz, “Onlara, benim için hayatınızı feda etmeyin dedim” ifadesi kullandı.

Abdülaziz, “dışarı çıktıktan sonra yoğun bir kuşatma gördüğünü ve vazgeçmeleri gerektiğini” söyleyerek, “hükümetin önemli kaynaklara sahip olduğunu ve insanların içeride uzun süre kalamayacağını anladığını” belirtti.

İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşattığı Lal Mescidindeki 500’den fazla kişinin teslim olduğu bildirilmiş, ancak cami ve etrafındaki medrese binalarında hala 2 bin ila 5 bin kadar kişinin bulunduğu belirtilmişti.

Kardeşi teslim olmayı reddediyor

Öte yandan, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşatması altındaki Lal Mescidinin imamlarından birinin teslim olmayı reddettiği bildirildi. Burka giyerek kaçmaya çalışırken yakalanan bir diğer imam Mevlana Abdülaziz’in kardeşi olan Abdürraşid Gazi, mescitten bir televizyona yaptığı açıklamada, “Terörist değiliz, neden silah bırakmamız gerekiyor” dedi. Gazi, kardeşinin yakalanmasının cami ve etrafındaki medrese binalarında bulunan 2 bin öğrencinin moralini bozmadığını da belirtti.

Bu arada Pakistanlı güvenlik güçlerinin sabah erken saatlerde cami civarında uyarı amacıyla patlayıcı madde patlattıkları ve mescidin ana kapısının yıkıldığı, bunun üzerine öğrencilerin el bombası attığı ve ateş açtığı kaydedildi.

Güvenlik güçlerinden bir yetkili, bunun bir uyarı olduğunu, öğrencilere olaysız bir şekilde teslim olmaları için zaman verdiklerini söyledi.

İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşattığı Lal Mescidindeki 500’den fazla kişinin teslim olduğu bildirilmiş, ancak cami ve etrafındaki medrese binalarında hala 2 bin ila 5 bin kadar kişinin bulunduğu belirtilmişti.

/ İSLAMABAD

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lal Mescid’in imamı yakalandı

  ‘Petrol için Irak’tayız’

  Sadr, petrol yasasına karşı çıktı

  Putin’in halefi İvanov mu?

  İsrail,öldürmeye devam ediyor

  Zevahiri: Irak’ta destek tabanımız büyüyor

  Papa, Yahudileri kızdırdı

  Almanya’da PKK operasyonu: 22 gözaltı, 1 tutuklama


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004