Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Petrol için Irak’tayız’

Avustralya Savunma Bakanı Brendan Nelson, Irak’ta asker bulundurmalarının sebeplerinden birinin petrol olduğunu söyledi. Nelson’un bu açıklamasının, savaş karşıtlarının Irak’ın kitle imha silâhları yüzünden değil, petrol için işgal edildiği argümanlarını haklı çıkaracak nitelikte olduğu belirtiliyor.

Savunma Bakanı, ABC radyosuna yaptığı açıklamada, Avustralya’nın Irak’ta kalma sebeplerinden birinin Sünniler ve Şiiler arasında bir insanî krizin çıkmasını engellemek olduğunu ileri sürdü. Nelson diğer sebepleri, en önemli müttefiki olan ABD’yi desteklemek, Orta Doğu’da istikrarı garanti altına almak ve terörizmi bitirmek olarak saydı.

Bu sebepler arasında enerji güvenliğinin de önemli yer tuttuğunu belirten Savunma Bakanı Nelson, “Sadece Irak değil, tek başına Orta Doğu, başta petrol olmak üzere önemli bir enerji kaynağı... ve Avustralyalılar Irak’tan erken çekilinmesi halinde neler olacağını düşünmek durumundalar” diye konuştu.

Skandal: Başbakan bakanını yalanladı

Bu arada, Avustralya Başbakanı John Howard, Savunma Bakanı Brendan Nelson’un sözlerini yalanlayarak, Irak’ın işgalinin petrolle bir alâkasının bulunmadığını iddia etti.

Howard, Sydney radyosuna yaptığı açıklamada, “Petrol için orada değiliz, oraya petrol yüzünden gitmedik. Orta Doğu’dan çok miktarda petrol geliyor. Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Bizim orada kalma sebeplerimiz, Irak halkına demokrasiyi kucaklama sorumluluğunu vermek” dedi.

Savunma Bakanı Nelson, ABC’ye yaptığı açıklamada, Irak petrollerini korumayı bu ülkede asker bulundurmalarının sebepleri arasında saymıştı.

Howard, daha önceki bir konuşmasında, petrolün azalmasının küresel barışa tehdit oluşturduğunu söylemişti.

/ CANBERRA

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lal Mescid’in imamı yakalandı

  ‘Petrol için Irak’tayız’

  Sadr, petrol yasasına karşı çıktı

  Putin’in halefi İvanov mu?

  İsrail,öldürmeye devam ediyor

  Zevahiri: Irak’ta destek tabanımız büyüyor

  Papa, Yahudileri kızdırdı

  Almanya’da PKK operasyonu: 22 gözaltı, 1 tutuklama


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004