Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Putin’in halefi İvanov mu?

Görev süresi gelecek yıl sona erecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in halefinin, eski Dışişleri Bakanı İgor İvanov’un olabileceği ileri sürüldü.

Rusya’da devlet başkanı en fazla iki dönem üst üste seçilebildiği için, gelecek yıl yapılacak seçimlerde yeniden aday olmayacak Putin’in yerine kimin geleceği tartışmalarında, Başbakan Birinci Yardımcıları Sergey İvanov ve Dimitriy Medvedev’in yanı sıra Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri İgor İvanov’un adı da geçiyor. Rus Noviye İzvestiya gazetesinde yayımlanan haberde, gelecek yıl mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için Kremlin’de isim arayışının devam ettiği belirtilerek, “Yıllardan beri üst düzey devlet görevlerinde bulunan İgor İvanov şu anda tamamen politikadan uzaklaşmış durumda. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri görevinde bulunan İvanov’un son siyasi faaliyetleri hakkında hiçbir şey bilinmemekte” ifadesi kullanıldı. Haberde, buna rağmen bazı Rus internet sitelerinde İvanov’a karşı “adeta bir komplo kampanyası” başlatıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“10 yıl boyunca İspanya’daki Rus Büyükelçiliğinde ticaret temsilciğinden büyükelçi görevine kadar yükselen İvanov’un İspanya’da, Hırvatistan’da ve Almanya’da çok sayıda gayrimenkulünün bulunduğu iddia ediliyor. İvanov ailesinin İspanya’da değişik kişilerin adına kayıtlı casino veya eğlence merkezine sahip olduğu da söyleniyor.

Bazı kaynaklar ise İvanov’un bu sayede Avrupa’nın yeraltı dünyası ile çok iyi ilişkileri olduğunu ileri sürüyor. Bütün bunlara rağmen İvanov dış politikada çok tecrübeli, yabancı devlet yetkilileri ile çok iyi ilişkileri olan bir kişi olarak biliniyor. Kremlin’deki en etkili gruplardan biri, İvanov’u devlet başkanına halef olarak aday göstermek istiyor ve bunun mümkün olup olmayacağını da zaman gösterecek.”

/ MOSKOVA

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lal Mescid’in imamı yakalandı

  ‘Petrol için Irak’tayız’

  Sadr, petrol yasasına karşı çıktı

  Putin’in halefi İvanov mu?

  İsrail,öldürmeye devam ediyor

  Zevahiri: Irak’ta destek tabanımız büyüyor

  Papa, Yahudileri kızdırdı

  Almanya’da PKK operasyonu: 22 gözaltı, 1 tutuklama


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004