Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Krampa karşı su ve ayran için

Denizli Devlet Hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Beşir Türkmen, deniz veya havuza girilmeden su, ayran veya mineralli içeceklerin içilmesi durumunda krampların önlenebileceğini bildirdi.

Kramplarla ilgili bilgi veren Dr. Türkmen, diğer meslek gruplarına göre daha ince el becerileri olan saatçi, berber ve terzilerde krampların daha sık görüldüğünü söyledi. Krampların sebeplerini açıklayan Türkmen, “Dolaşım bozukluğu sebebiyle bacaklara yeteri kadar kan gitmemesi, omurgada meydana gelen sinir sıkışmaları, idrar söktürücü bazı ilaçlar, mineral eksikliği, aşırı tuz ve su kaybı ve bazı diğer dış etkenler krampların sebepleri arasında sayılabilir” dedi.

Kramplara yakalanmamak için aşırı sıcaklarda su kaybı ve terlemeye karşı tedbir alınması gerektiğine işaret eden Türkmen, “Denize veya havuza girmeden önce su, ayran ve mineralli içecekleri fazla içmeliyiz. Denize girmeden önce mutlaka ısınma hareketleri yapmalıyız, mümkünse duş alıp denize koşarak değil, yürüyerek ve ıslak girmeliyiz. Yüzerken öncelikle suyun ısı derecesini tesbit etmeliyiz, birden soğuk suya dalmak yerine önceden suda birkaç adım atmak, vücudumuzu soğuk su ile hafif sıvazlamak, sonra suya yavaşça dalmak daha doğrudur. Suda birden hızlı değil yavaş yavaş yüzmeliyiz” şeklinde konuştu.

DENİZLİ

07.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Krampa karşı su ve ayran için

  Sağlıklı hayat için “zeytinyağı”

  Organik gıdalar kalbe daha faydalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004