Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Sağlıklı hayat için “zeytinyağı”

Aydın-Söke Yenidoğan Kültür ve Dayanışma Derneği Proje Koordinatörü Düriye Jobas, zeytinyağı içerisinde anne sütünde olan bir maddenin bulunduğunu söyledi.

Aydın-Söke Yenidoğan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hazırlamış olduğu ve “Sağlıklı Yaşamı Desteklemek için Zeytin ve Zeytinyağı Kullanımını Artırmak” amacıyla yola çıkan Dernek Başkanı Bekaittin Sezer ve Proje Koordinatörü Düriye Jobas, Cumhuriyet Meydanı’nda kurdukları standda zeytinyağını tanıttılar. Jobas, zeytinyağının ayçiçeği yağlarından ayıran en önemli özelliğin “sindirimi daha kolay” olması olduğunu söyledi. Jobas, “Zeytinyağı içerisindeki besin bakımından değerli olan maddeler çok daha fazla.

Bunun yanında gelişimi destekliyor. Anne sütünde bulunan madde var içerisinde. Fakat en önemli olan özelliği hücreleri, dokuları yenilemesi. Hastalıkların çoğu hücrelerin bozulmasından meydana geliyor. ‘Sağlıklı hayat için zeytinyağı kullanımını artıralım’ diyoruz” dedi.

Tokat’tan sonra Ankara, Bolu ve Eskişehir illerinde tanıtım yapacaklarını belirten Jobas, “Bundan sonraki hedefimiz Ege ve Marmara bölgeleri dışındaki tüm bölgelerde yapmak. Biz zeytinyağı kullanımını arttırmak için fiyatlarını aşağıya çekmek için çalışma yapacağız” diye konuştu.

/ TOKAT

07.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Krampa karşı su ve ayran için

  Sağlıklı hayat için “zeytinyağı”

  Organik gıdalar kalbe daha faydalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004