Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

1 Numara

Danıştay saldırısına da adı karışan Vatansever Güç Birliği Hareketi üyelerine yönelik “girdap” operasyonu, Hrant Dink cinayetiyle bağlantılı yeni kuşkuları gündeme getirdi.

Suikastın ardındaki siyasi örgütlenmeyi “arkadaş grubu” düzeyine indirme çabalarına karşın “vatansever” çete mensupları arasında geçen konuşmalar, son dönemde emekli askerlerle ilişkili soru işaretlerine yenilerini ekliyor.

Ali Bayramoğlu dünkü köşesinde çok çarpıcı bir habere yer verdi:

“Girdap operasyonu kapsamında teknik takibe alınan (telefonları dinleniyor) zanlılardan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı ve Konya İl Başkanı Vehbi Ş.’nin Ankara, Mersin ve Konya’daki bazı rütbeli askerlerle sıkı ilişkiler içerisinde olduğu, bu askerlerin örgüte yardım ettiği tespit edildi. Vehbi Ş.’nin Dink cinayetiyle ilgili konuşmasını Konya İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Akın adlı rütbeli askerin yanında yaptığı belirlendi. Dink suikastının ardından Vehbi Ş.’nin 20 Ocak 2007 tarihinde saat 22.23 sıralarında Nejat adlı kişiyle yaptığı telefon görüşmesi şöyle:

V : Alo...

N : Ne haber?

V: Çarşıdayım. Akın ile birlikteyiz.

N : Şu zıbartılan adamı duydun mu?

V : Duydum. Bizim çocukların işi.

N: Bulamazlar di mi?

V: Bulamazlar merak etme.

N: Elleri dert görmesin.”

Girdap operasyonu kapsamında tutuklanan “çete” mensupları darbe planlamaktan, tehdit ve yağmaya, zorla bağış toplamaktan provokasyon yapmaya (Ordu fındık mitingi ve Söğüt olayları) 40 ayrı suçtan yargılanacaklar.

Zanlıların telefonları 14 ay süreyle dinlenmiş.

Konuşmalarda “1 Numara” diye adı geçen kişinin ise “emekli bir general” olduğu kuşkusunu dile getirmiş bir emniyet yetkilisi.

Tabii akla hemen, Susurluk’un ünlü ismi “Jitemci” paşa geliyor!

Hrant Dink suikastının kilit isimleri Hayal ve Tuncel’in Trabzon’daki örgütlenmeyi jandarma bölgesinde yaptıkları bilinmesine karşın, soruşturma o yönde ilerlemedi. Susurluk’ta da benzer süreç yaşanmıştı. Askerler TBMM Susurluk Komisyonu’na gitmediler.

Son dönemde emekli askerlerin adlarının karıştıkları pek çok olay var: Atabeyler çetesi, Ümraniye’deki cephanelik ve Danıştay katliamını gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın otomobilinde kartvizitleri bulunan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği örgütüne yönelik girdap operasyonu.

Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Hrant Dink suikastı arasında bağlantı var mı?

Kim bu 1 Numara?

Milliyet, 7.7.2007

Derya SAZAK

08.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Halk mı, askerî bürokrasi mi ?

  Vatansever kuvvetler

  Bu bir komedi filmidir

  1 Numara

  Ağar, başörtüsünü çözer mi?

  Tam karmaşa


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004