Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lal Mescid’de silâhlar konuşuyor

Pakistan’ın başşehri İslamabad’da 3 gündür güvenlik güçlerinin kuşatması altındaki Lal mescidi yakınında yeniden patlama ve silah seslerinin duyulduğu bildirildi.

Bölgedeki AFP muhabirleri, mescit yakınından gelen patlama ve otomatik silâh seslerinin kilometrelerce uzaktan duyulduğunu ve binadan dumanlar yükseldiğini belirtti. Resmî kaynaklara göre, güvenlik güçleri mescide hâlâ baskın düzenlemedi.

Henüz eyleme geçmediklerini belirten bir güvenlik yetkilisi, mescidde rehin alınan kadın ve çocukları kurtarmaya çalıştıklarını, mesciddeki öğrencilerin kendilerine bomba ve molotofkokteyli attığını, güvenlik güçlerinin de ateş açarak karşılık verdiğini söyledi. Olaylarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

Bu arada polisin Lal mescidi yönetiminin idare ettiği bir medresenin denetimini ele geçirdiği ve buradaki öğrencilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşatması altındaki Lal mescittekilerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı bildirildi.

Görgü tanıkları, dün 5. gününe giren çatışmaların yoğunlaştığını, hükümet güçlerinin mescitten açılan ateşe karşılık verdiğini belirtti.

Mescitten bir kaynak ise çatışmalar sırasında güvenlik güçlerinin açtığı ateşte bir öğrencinin öldüğünü söyledi. Yetkililer haberi doğrulamadı.

Ordu onlarca talebeyi öldürdü

Öte yandan, Pakistan’ın başşehri İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşatması altındaki Lal Mescidin imamlarından Abdürraşid Gazi, bir ay yetecek kadar cephanelerinin olduğunu söyledi.

Burka giyerek kaçmaya çalışırken yakalanan bir diğer imam Mevlânâ Abdülaziz’in kardeşi Gazi, mescitten AFP muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, “Savaşmak için 25-30 gün daha yetecek erzak, silâh ve cephanemiz var. Allah izin verirse savaşacağız” dedi.

Gazi, teslim olmaktan ve hükümet güçleri tarafından tutuklanmaktansa ölmeyi tercih ettiğine dair sözlerini yineledi.

Abdürraşid Gazi ayrıca, dün çıkan çatışmalarda 70-80 öğrencisinin askerler tarafından öldürüldüğünü söyledi. Gazi, önceki gün özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Şehit olabileceğime karar verdik, teslim olmayacağız. Başlarımızı kesmelerine hazırız ancak boyun eğmeyeceğiz” demişti.

/ İSLAMABAD

08.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'ta petrol kavgası

  Yine İntihar saldırısı: 30 ölü

  Lal Mescid’de silâhlar konuşuyor

  Müşerref'e ağır suçlama

  Türkiye’ye ekümeniklik baskısı

  Maliki: Sadr hareketi kontrolden çıktı

  Sadr yanlıları öldürüldü

  Amerikan askerlerinden 6 kayıp


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004