Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Baykan, Düzce tesislerini açtı

Baykan Kombi, Düzce’de kurduğu Kombi & Panel Radyatör Üretim Tesislerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açtı.

2004 yılında temelleri atılan tesislerin, Ağustos 2005 yılında faaliyete geçmesine rağmen, İstanbul İkitelli’de ürettiği Panel Radyatör üretimini yeni tesislere geçiş sürecinden dolayı fabrikanın açılışını bu seneye bırakan Baykan, Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı önceki gün düzenlenen tören ile entegre tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Tesislerin açılışında konuşan Erdoğan, organizede kurulan fabrikalar sayesinde istihdamının arttığını ve Düzce’nin çok kısa sürede kalkınmaya başladığını söyledi. Teşvik kapsamı çalışmaları sayesinde bir çok ilde işsizlik oranının azaldığını ifade eden Erdoğan, “Baykan Grup’un Kombi & Panel Radyatör Entegre tesislerinin Baykan ailesine ve Düzce halkına hayırlı olsun” dedi.

Konuşmalardan sonra Baykan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kan, Başbakan Erdoğan ile birlikte tesislerin açılışını yaptı.

Açılışa ayrıca, AKP Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Düzce Belediye Başbakanı Mehmet Keleş, Sanatçı Murat Göğebakan, Baykan’ın Türkiye genelinde hizmet veren plazaları ve bayileri, İŞHAD(İş Hayatı Dayanışma Derneği) üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Düzce Tesisleri

12 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 50 bin metrekare alan üzerindeki tesislerde tek vardiyada 50.000 adet kombi üretimi gerçekleştiriliyor. Fabrikanın maksimum kapasitesi yıllık 300.000 adet kombi. Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı büyüklükteki tesisleri arasında yer alan tesis, dünyanın en ileri teknolojisine sahip. Montajı tamamlanan kombiler, gelişmiş bilgisayar kontrolu ile test edildikten sonra ambalajlanıyor.

Fabrikada, 3 yıl garantili Yıldız, Yıldız-Plus ve Güneş isimli yeni model kombiler ve 10 yıl garantili panel radyatör üretilirken, ayrıca üretilen bütün ürünler CE ve TSE belgeli.

Baykan hakkında

Isıtma ve Klima sektöründe hizmet vermek amacıyla 1987 yılında Üniversiteli iki arkadaş tarafından kurulan Skos Mühendislik ve Taahhüt firmasıyla temeli atılan Baykan Grup, önce proje bazında yaptığı çalışmalarını, daha sonra sektördeki firmalara Kombi, Radyatör, Klima ve yedek parça satışı yaparak ilerletti. İlk satış mağazasını 1991 yılında Güngören’de açan Baykan Grup, 1993 yılında İstanbul’a Doğalgaz’ın gelmesiyle birlikte, doğalgaz taahhüt ve dönüşüm işleri yapmaya başladı.

1997 yılında, İstanbul/ Bağcılar’da açılan ikinci mağazanın ardından, 1998 yılında ilk defa markalaşmaya gitti ve Baykan markasıyla üretimine başladığı Kelepçe ile üretici kimliğine de sahip oldu. Aynı yıl İtalya’dan alınan mümessillikle, Kargaz Oto Gaz Sistemleri adıyla Yaklaşık 70 binin üzerindeki aracın LPG dönüşümünü başarıyla gerçekleştirdi.

2000 yılında Bang-kong’tan ithal edilen Amena Klimaları ile klima ithalat ve satışına da başlayan Baykan Grup kısa zamanda sektörde adını hizmetten ve kaliteden ödün vermeyen firma olarak duyurdu.

2001 yılında İtalyan Merloni Group firmasına ürettirdiği kombilerin de piyasaya sürülmesiyle, sloganı olan ‘’ Isıtma ve Klima Mühendisiniz ‘’ kimliğine kavuşdu.

Radyatör üretim tesisimiz ise 2002 yılında, Baykan Isı Sistemleri A.Ş ve Alman ortaklığı ile İkitelli Sanayi Sitesinde, yıllık 250 bin metre kapasite ile kuruldu. 2004 yılında Düzce tesislerinin temeli atıldı, 2005 yılında faaliyete geçirildi. Tüketici odaklı yaklaşımıyla ürünler tasarlayarak verdiği servis hizmetiyle “Markaların Tüketici Üzerindeki Etkileri“ konulu araştırma sonuçlarına göre, kalitesine en çok güvenilen marka olarak Baykan Kombi 2007 yılı Tüketici kalite ödülü aldı.

Grup bünyesinde 16 Şirket 350 çalışanı, Türkiye’de 21 plaza ve 500’ü aşkın Bayii, Romanya’da (30 bayii) ve İtalya’da kurulu merkez şirket ve Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Kıbrıs, Azerbaycan, Kazakistan, Letonya, Rusya, Polonya, Suriye, Ürdün, İran başta olmak üzere 20 aşkın ülkeye ihracat yaparak pazarda kendinden söz ettiren bir firma konumuna geldi.

Yeni Asya / DÜZCE

08.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KDV indirimi yansımadı

  Memura yarıyıl zammı

  Mavi Tünel, Göksu’yu kurutmayacak

  İslâmî bankalara yöneliş hızlandı

  Kâmil Koç’tan seçim indirimi

  ABD, Çin ürünlerine savaş açtı

  Baykan, Düzce tesislerini açtı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004