Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak toptan Kerbela’ya döndü

Irak’ın kuzeyinde düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 150’ye çıktı. Yerel yetkililer, Tuz Hurmatu kentindeki bir pazar yerinde patlayıcı yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 250 kişinin de yaralandığını, ölü sayısının 150’yi geçtiğini söylediler. Polis, 20 kişinin halen kayıp olduğunu belirtti.

Saldırıda 50 kadar dükkan ile yine aynı sayıdaki evin yerlebir olduğu da kaydedildi. Tuz Hurmatu’da nüfusun büyük bölümünü Türkmenler oluşturuyor.

Öte yandan, Türkiye, Irak’ın kuzeyindeki bir köyde önceki gün düzenlenen saldırıda yaralananların Türkiye’ye getirilmesi için bu ülkeye askeri ambulans uçağı gönderiyor. AA muhabirine konuya ilişkin bilgi veren diplomatik kaynaklar, Irak’ta tedavisi mümkün olmayan yaralıları tedavi için Türkiye’ye getirmek üzere 1-2 saat içinde ambulans uçağının bölgeye hareket etmesinin beklendiğini bildirdiler. İlk aşamada 20 civarında yaralının Türkiye’ye getirilmesinin öngörüldüğünü belirten kaynaklar, yaralıların Ankara’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınacağını kaydettiler. Irak’ın kuzeyinde, nüfusunun hemen tamamını Türkmenlerin oluşturduğu Tuzhurmatu kentinin Emirli bölgesinde bir pazar yerinde bomba yüklü bir kamyonla terör saldırısı düzenlenmişti. Son gelen bilgilere göre, saldırıda ölü sayısı 150’ye çıktı.

Bu arada, Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarındaki bir yoldaki bombalı saldırıda orduya yeni katılan 17 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Yetkililer, patlamaya yol kenarına yerleştirilen bir bombanın mı yol açtığının, yoksa bir intihar komandosunun bomba yüklü aracını askeri aracın üzerine mi sürdüğünün henüz açıklık kazanmadığını söylediler. Askere yeni alınanların Anbar vilayetinden Sünni Araplar oldukları belirtildi.

Bu arada, Bağdat’ta bir lokanta yakınındaki bombalı saldırıda, yoldan geçen 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Bu patlamanın, Şiilerin yoğun olduğu Kerrada bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen, 6 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı saldırıdan 5 dakika önce olduğu belirtildi.

/ BAĞDAT

09.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a Cumhuriyetçi tepki artıyor

  Irak toptan Kerbela’ya döndü

  ‘İngiltere terör kıskacında’

  Lal Mescid'de albay öldürüldü

  Dahlan’a son darbe Feyyaz’dan

  Savaş, Blair’in siyasî ömrünü uzattı

  Ayasofya yok, Taç Mahal var

  Gazi: Kanımız devrimin yakıtı olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004