Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lal Mescid'de albay öldürüldü

Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in, teslim olmaları çağrısı yaptığı başkent İslamabad’daki Lal Mescidinde bulunan öğrenci ve militanların güvenlik güçleri tarafından kuşatması sürüyor. Caminin bir duvarını dinamitle yıkan Pakistan askerleriyle önceki gece yoğun çatışmaya giren öğrenciler, yüksek rütbeli bir subayı öldürdüler.

Pakistan Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Vahid Erşad, 5 gündür ordunun kuşatması altındaki camiye yönelik operasyonlara komuta eden Albay Harun İslam’ın vücuduna isabet eden çok sayıda mermi nedeniyle kaldırıldığı askeri hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Askeri sözcü, militanlar tarafından rehin tutulan kadın ve çocukların kurtarılması amacıyla caminin bir duvarının dinamitlenmesi için düzenlenen bu operasyon sırasında bir başka subayın da yaralandığını belirtti.

Pakistan Enformasyon Bakanı Muhammed Ali Durrani, camideki isyancıların lideri Abdülraşid Gazi ve militanlarının subayın ölümünden sorumlu olduklarını söyleyerek, “Operasyonlar sürecek ve Gazi teslim olmak zorunda kalacak” dedi.

Öğrencilerin bulunduğu cami ve çevresinde çatışmaların başlamasından bu yana, biri asker çoğu sivil 19 kişi öldü. İsyancıların lideri Gazi de çatışmaların başladığı salı gününden bu yana 30’u kadın 70 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bu arada, üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Lal Mescidindeki militanlar arasında El Kaide üyesi ve 2002’de boğazı kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci Daniel Pearl’ün katillerinin bulunabileceğini söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, “Pakistan’da faaliyetleri yasaklanan Harekatül Cihadi İslami militanlarının cami içinde olduğuna inanıyoruz” dedi.

/ İSLAMABAD

09.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a Cumhuriyetçi tepki artıyor

  Irak toptan Kerbela’ya döndü

  ‘İngiltere terör kıskacında’

  Lal Mescid'de albay öldürüldü

  Dahlan’a son darbe Feyyaz’dan

  Savaş, Blair’in siyasî ömrünü uzattı

  Ayasofya yok, Taç Mahal var

  Gazi: Kanımız devrimin yakıtı olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004