Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Dahlan’a son darbe Feyyaz’dan

Filistin Başbakanı Selam Feyyaz’ın, El Fetih’in önde gelen isimlerinden Muhammed Dahlan’ın bir bankadaki 7 milyon dolarına el koyduğu bildirildi.

El Fetih’e yakın kaynaklar, İsrail’in Yedioth Ahranot gazetesinin internet sitesine yaptıkları açıklamada, Dahlan’ı para kaynaklarını doğru yönetmemek, Hamas’a karşı savaşta başarısız olmak ve bu amaçla verilen fonları kendi hesabına geçirmekle suçladılar. Dahlan’ın yardımcıları ise bu tür suçlamaların doğru olmadığını ve kendisine duyulan kişisel öfkeden kaynaklandığını savundular.

Muhammed Dahlan, El Fetih ile Hamas arasındaki savaşta, El Fetih’in Gazze Şeridi’ndeki yenilgisinde suçlanan en önemli isimlerden biri olmuştu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dahlan’ın Ulusal Güvenlik Konseyi müsteşarlığı görevine de son vermişti.

Dahlan, halihazırda milletvekili olarak görevini sürdürüyor. Dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle Hamas-El Fetih çalışmalarının yaklaşık 2 ay öncesinde Almanya’da tedavi gören, daha sonra Kahire’ye geçen Dahlan, çatışmaların son günlerinde Gazze Şeridi’ne geldiği duyurulmasına rağmen, çatışmalar sırasında hiç Gazze’ye gelmeden doğrudan Batı Şeria’ya geçmişti. Dahlan, yeniden tedavi için Almanya’ya gitti. Bürosundaki yetkililer,

Dahlan’ın Almanya’ya gitmek üzere dün Kahire’ye gittiğini doğruladılar. Dahlan’ın Gazze şehrindeki evi de tümüyle yıkılmış ve talan edilmişti.

/ KUDÜS

09.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a Cumhuriyetçi tepki artıyor

  Irak toptan Kerbela’ya döndü

  ‘İngiltere terör kıskacında’

  Lal Mescid'de albay öldürüldü

  Dahlan’a son darbe Feyyaz’dan

  Savaş, Blair’in siyasî ömrünü uzattı

  Ayasofya yok, Taç Mahal var

  Gazi: Kanımız devrimin yakıtı olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004