Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan’dan Çankaya sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11. cumhurbaşkanını yeni Meclis’in seçeceğini belirterek, muhalefetle uzlaşma arayacağını açıkladı. Erdoğan, tek aday dayatmayacağını, alternatif adaylarla muhalefet liderlerine gidip uzlaşma arayacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, genel seçime 2 hafta kala, yeni cumhurbaşkanı seçimi için önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Akşam Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, yeni cumhurbaşkanını Meclis’in seçeceğini belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin cumhurbaşkanını halkın seçip seçmemesi konusunda referanduma vize veren kararının gerekçesini beklediklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Arkadaşlarım da çalışma yapıyor. Hem Bakanlar Kurulu’nda, hem de MYK’da görüşeceğiz. Ama mahkeme kararı bu seçime yansımayacak, Ekime kalacak gibi. Görünen o ki yeni cumhurbaşkanını yeni Meclis’imiz seçecek. Uzlaşma arayacağım. Ön kabulüm yok. Önce seçim sonucu belli olsun. Tabloyu görelim. Anayasa’daki şartlara herkes uyacak. Onlar da uyacaklar. Yani kimse kendi dayatmalarını şart olarak koymasın. Azınlığın çoğunluğa tahakkümü de olmasın. Biz uzlaşma ararız. Bize, ‘Tek bir adayı dayatmasaydın, adaylarla gelmeliydin’ dediler ya, onu da yaparız. Alternatiflerle gideriz. Anayasa’daki şartları haiz adaylarla uzlaşma ararız. Ama biz bunu yaparken özel hayatlara girerek dayatmalar yapılması bizi üzer.”

12’NCİYİ HALK SEÇER

Başbakan, 21 Ekim’de cumhurbaşkanını halkın seçip seçmemesi konusunun referanduma götürüleceğini de hatırlatarak şöyle devam etti:

“Bundan sonraki cumhurbaşkanlarını kesinlikle halka seçtireceğiz. Kimin cumhurbaşkanı olacağını bizzat milletimiz sandıkta kendisi seçecek. Yoksa her zaman aynı sıkıntıyı yaşarız. Seçim sürecinde yaşananları gördünüz. ‘367’ şartı ortaya çıktı. Bu sorunların tekrarını önlemek için, yeni yasama dönemimizde bu meseleyi çözeceğiz.”Cumhurbaşkanının yetkilerinin daraltılacağını, başbakanın gücünün ise artırılacağını söyleyen Erdoğan, “Millete hesabı başbakanlar veriyor. Ama her yerden önü kesiliyor. Güçlendirilmiş bir başbakanlık sistemi geliyor” dedi.

/ ANKARA

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elimiz yine boyanacak

  Türkiye’yi bilen siyasetçi öne çıkacak

  Erdoğan’dan Çankaya sürprizi

  AB müzakerelerinde özel sektör de olsun

  3 parti barajı geçiyor

  OKS birincisi İstanbul’dan

  Enis Öksüz: Hizmet üretene ihtiyaç var

  Edirne’de 35 bin 732 gurbetçi oy kullandı

  Şırnak'ta patlama: 1 şehit

  ‘Şafak’ Eylül’e ertelendi

  Her 12 gençten birisi çete üyesi

  İnternet kullanımında yedinciyiz

  Hem sigaraya hem alkole son

  Bin engelliye bin bilgisayar

  MÜSİAD’dan, Lübnan’a ambulans hediyesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004