Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

OKS birincisi İstanbul’dan

2007 OKS Sınavı birincisi 500 tam puan alan İstanbul Büyükçekmece Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu’ndan Fatih Özkan oldu. Millli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda, düzenlediği basın toplantısı ile Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarını açıkladı.

Bakanı Hüseyin Çelik, sınavdaki Fen Bilgisi 13. sorusunun yanlış çıktığı iddiasını uzman heyetin incelediğini ve sorunun yanlış olduğu sonucuna vardığını söyledi. Bu sorunun iptali için yürütmeyi durdurma kararı alındığını, bu yüzden sınav sonuç değerlendirmesinin yeni baştan 99 soru üzerinden yapılmak zorunda kalındığını belirtti. Çelik, “Bu sorunun doğru olup olmadığını tartışacak değiliz. Mahkemelerin kararına uyulur. Ama böyle bir konunun mahkemeye taşınmış olması daha önce olmadı. Bir ilk yaşandı. Sonuçları ve şekli itibarıyla tartışılacak olaydır. Biz mahkemenin kararını uyguluyoruz” dedi.

Bakan Çelik’in verdiği bilgiye göre, sınava 818 bin 359 aday girdi. Bunlardan 791 bin 82’sinin puanı hesaplanmaya değer bulundu. 27 bin 277 kişi ham puan barajını aşamadı. 136 öğrencinin de sınavı kopya nedeniyle iptal edildi. Türkçe-Matematik dalında Burdur ili birinci, Kırşehir ili ikinci, Eskişehir ili üçüncü oldu. Matematik-Fen dalında da birinci yine Burdur oldu. İkinci Edirne üçüncü Eskişehir oldu. Sınavda, MF ve TM puan türlerinde İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulu’ndan Fatih Özkan 500 tam puan alarak birinci oldu.

Sınavda, MF ve TM puan türlerinde ikinciliği 496.657 puanı alarak şu öğrenciler paylaştı: Van Özel Serhat İlköğretim Okulu’ndan Mustafa Mete, Isparta Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim Okulu’ndan Fatma Karakoç, TED Batman Petrol Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu’ndan Ufuk Serkan Yıldırım, Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu’ndan Begüm Aydıner, İstanbul Özel Kartal Doğa İlköğretim Okulu’ndan Ahmet Ali Dinler.

MF puan türünde Kocaeli General Edip Bayoğlu İlköğretim Okulu’ndan Enes Aybar ile Muş Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu’ndan Abdülkadir Sözen 497.460 puanla üçüncülüğü paylaşırken, TM puan türünde Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Ölmez ile İstanbul FMV Özel Işık İlköğretim Okulu’ndan Onur Can Soybir 495.577 puanla üçüncü oldular.

TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://oks2007.meb.gov.tr veya http://www.meb.gov.tr adresli internet sitesinden yapılabilecek.

Tercihler veliler tarafından bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Adaylar okulların özel başvuru ve tercih şartlarına dikkat ederek en fazla 20 tercih yapabilecek.

Bu sene ikinci bir tercih yapılmayacak. Tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 8 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 9-14 Ağustos tarihleri arasında alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları da 20 Ağustos’ta açıklanacak. Özkan: Düzenli çalışmaya borçluyum Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türlerinde 500 tam puan alarak birinci olan Fatih Özkan, başarısını, sistemli, düzenli ve programlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Kendisi için öncelikle Türkçe sorularının kolay olmasının önemli olduğunu anlatan Özkan, “Çünkü önce Türkçe sorularını çözüyorum. Türkçe soruları da çok kolay olduğu için sınav beni fazla zorlamadı ve başarılı bir şekilde soruları yaptım” dedi. Soybir: Emeğimin karşılığını aldım OKS Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye üçüncüsü olan Onur Can Soybir, “Emeğimin karşılığını aldım. Gerçekten çok mutluyum” dedi. İstanbul FMV Özel Işık İlköğretim Okulu öğrencisi Soybir, “Bazı değişiklikler olması, insanı merakta bırakıyor. Sorular iptal olmasa, belki değişik bir sonuç da çıkabilirdi ama yine de sonuçtan memnunum. Sınava zaten bir dereceye gireyim diye de hazırlanmamıştım. Sadece istediğim liseye girmek istiyordum” diye konuştu.

/ ANKARA

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elimiz yine boyanacak

  Türkiye’yi bilen siyasetçi öne çıkacak

  Erdoğan’dan Çankaya sürprizi

  AB müzakerelerinde özel sektör de olsun

  3 parti barajı geçiyor

  OKS birincisi İstanbul’dan

  Enis Öksüz: Hizmet üretene ihtiyaç var

  Edirne’de 35 bin 732 gurbetçi oy kullandı

  Şırnak'ta patlama: 1 şehit

  ‘Şafak’ Eylül’e ertelendi

  Her 12 gençten birisi çete üyesi

  İnternet kullanımında yedinciyiz

  Hem sigaraya hem alkole son

  Bin engelliye bin bilgisayar

  MÜSİAD’dan, Lübnan’a ambulans hediyesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004