Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papaz Müslüman oldu

Amerika’da 23 seneden beri Seattle’daki St. Mark’s Episkopal kilisesinde görevli bayan papaz Ann Holmes Redding, Müslüman olarak namaza başladığını açıkladı. Redding ayrıca son onbeş aydan beri de İslâm dininin vecibelerini yerine getirdiğini belirtti.


Kameralı sistem AB’de yaygınlaşıyor

Dünya genelinde artan terör tehlikesine karşı ülkeler çeşitli tedbirler almaya çalışıyor. Buna rağmen olan saldırıların kısa zamanda çözülmesi için ül

Dünyada 14 milyon mülteci yaşıyor

Dünyada geçen yıl mülteci sayısının 2 milyon artarak 14 milyona yaklaştığı bildirildi. ABD Mülteciler ve Göçmenler Komitesinden yapılan açıklamada, bu


  Tamillerin son kalesi de düşürüldü

Sri Lanka’da hükümet güçleri, ülkenin doğusundaki son Tamil kalesini de ele geçirdi. Bunun, Tamillerin yaklaşık 25 yıllık mücadelesine önemli bir darbe olduğu belirtiliyor.


  Bulgar hemşirelerin idamı onaylandı

Libya Yüksek Mahkemesi, Libyalı çocuklara kasten HIV bulaştırmaktan suçlu bulunan Bulgar hemşirelerle Filistinli doktorun ölüm cezalarını onayladı.


  ‘Kaide tedhiş timi ABD yolunda’

İngiltere ve İskoçya’daki başarısız saldırı girişimlerinin ardından ABD’de, El Kaide örgütünün yeni tedhiş eylemler düzenleyebileceği yönünde kaygı yaşanmaya başladı.


  Katolik Kilisesi’nden tacize ilk ceza

İspanya Yüksek Mahkemesi, 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunan rahibe göz kulak olamadığı için Madrid Başpiskoposluk makamına verilen 30 bin avro para cezasını onayladı.


  NATO’dan sivil katliamı

Afganistan’ın Kunar vilayeti valisi, vilayette geçen hafta NATO güçlerinin düzenlediği hava operasyonunda 27 sivilin öldüğünü bildirdi.


  Bin Ladin’in oğlu bir İngilizle evlendi

El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in 27 yaşındaki oğlu Ömer Bin Ladin, 51 yaşındaki bir İngiliz kadınla evlendi.


  UAEK heyeti Tahran’da

UAEK Başkan Yardımcısı Olli Heinonen başkanlığındaki 4 kişilik “teknik, hukuki ve siyasi heyet”, İran’ın nükleer programında sorun oluşturan konuların çözüme kavuşturulmasında bir çerçeve belirlemek için İran Atom Enerjisi Kurumu yetkilileriyle görüşecek.


  'Zenci' tarihe gömüldü

Sokaktaki Amerikalının İngilizcesinin en çok kullanılan kelimelerinden biri olan “nigger(zenci)” kelimesi, sembolik bir cenaze töreniyle tarihe gömüldü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004