Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP hizmete talip

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Türkiye’den milletin dışında hiçbir güce bağımlı ve bağlı olmadan siyaset yapan yegane kurum ve genel başkan bu partidedir. Onun için de iktidara geldiği zaman ihtiyacı olan kesimlerin taleplerine karşılık verme kabiliyeti de sadece bu partidedir. Bu parti bir çıkar dağıtmıyor, ihale dağıtmıyor, menfaat dağıtmıyor. Burası para pul da dağıtmıyor. Burada çileye, millet adına hizmete talip olanlar vardır” dedi.


Yasaklar kalksın

ÖNDER, gazetelere verdiği ilanda, yeni seçilecek Meclise, Hükümete, Cumhurbaşkanına ve devletin diğer kurumlarına seslenerek, çeşitli konularda talepl

Erdoğan’ın Ağar’a özür borcu var

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, ‘’Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a özür borcu olduğunu’’ savun


  Şaban Dişli: CHP topu yine taca atıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, CHP’nin ‘Cumhurbaşkanı meclis dışından birisi olsun’ teklifini tapu taca atmak olarak değerlendirdi. Dişli, yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimi meselesinin meclis aritmetiği belli olduktan sonra konuşulmasını istediklerini kaydetti.


  ‘Demokratikleşme’ mektubu

Türk-İş’in 4 partiye gönderdiği mektubun ‘’demokratikleşme’’ başlığı altında ‘’12 Eylül döneminin antidemokratik anayasasının, toplumun örgütlü kesimlerinin katılacağı demokratik bir tartışma sürecinde, evrensel demokrasi ilkelerine, uluslararası sözleşmelere ve AB standartlarına uygun hale getirilmesi’’ istendi.


  Meclis yeni döneme hazırlanıyor

22. Dönem yasama çalışmalarını tamamlayarak geçen ay tatile giren TBMM’de, yeni dönem için tadilat çalışmaları yapılıyor. Genel Kurul Salonu aydınlatma çatısı ile tören alanına komşu kaldırımların yenilenmesi için çalışmalara başlandı.


  Eğitime AB desteği

Avrupa Birliği'nin (AB), ''Temel Eğitime Destek Projesi'' (TEDP) kapsamında Diyarbakır'da yaptırdığı 17 ilköğretim okulundan 3'ü tamamlandı.


  ÖSS sonuçları açıklanıyor

ÖSS ile Yabancı Dil Sınavı sonuçları bugün açıklanıyor. Adaylar sonuçları saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2007.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek.


  Rıza Küçükoğlu: Kabinlere cep telefonu, ip sokulmamalı

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Rıza Küçükoğlu, oy verme kabinlerine cep telefonu ve ip sokulmaması gerektiğini kaydetti.


  Özel sağlık -kuruluşlarından hizmet alımı dâvâlık

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), ‘’Özel Sağlık Kurumundan/Kuruluşundan Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi’’ davalık oldu. Bir işçi emeklisi, sözleşmenin muayene, tetkik ve tedavilerde sağlık hizmeti yararlanıcılarından ilave ücret alınabileceğine ilişkin maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle İdare Mahkemesinde dava açtı.


  Iraklılar sığınma hakkı istiyor

Irak’tan kaçan ve aralarında akademisyen, hakim ve öğretmenlerin bulunduğu mülteciler Türkiye’den sığınma talebinde bulundu.


  Teröristler 8 aracı yaktı

Hatay’da maden ocağına gelen terör örgütü PKK mensuplarının, çalışanların telefonlarını topladıktan sonra 8 aracı ateşe vererek yaktıkları bildirildi.


  Üniversitede seçimlerde elektronik sistem çalışması

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) yapılan bir çalışmada seçmenlerin elektronik ortamda oy kullanabilmesi öngörülüyor.


  Yangınların sebebi ‘ihmal’

Sıcak hava ve rüzgarın, orman yangınlarının hızla yayılmasına yol açtığını belirten Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği (TÜRÇEK) Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yumurtacı, “Bu dönemde çıkan yangınların büyük bölümü ihmal, dikkatsizlik ve sabotajdan kaynaklanıyor” dedi


  Pirizde unutulan cep, yaktı

Bursa’da, pirize takılı bırakılan cep telefonundan çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu.


  Tescilli camilere ekleme yapılmayacak

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun, kültür ve tabiat varıklarının korunmasına yönelik ilke kararlarında bazı değişikliklere gidildi.


  Artık işitme engellilerin de alfabesi var

Hayatın seslerini duyamayan, birbirleriyle iletişimi işaretlerle sağlayan Türkiye’deki 250 binin üzerindeki işitme engelli, artık ortak bir alfabeye kavuştu. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından hazırlanan Türk işaret dili parmak alfabesinin çalışmaları tamamlandı.


  Hırsız yemek yedi, bulaşık yıkadı

Mersin’in Silifke ilçesinde, bir iş yerine giren hırsız, kasada para bulamayınca dolaptaki yemeği yedi, bulaşığını da yıkayıp iş yerinden ayrıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004