Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kameralı sistem AB’de yaygınlaşıyor

Dünya genelinde artan terör tehlikesine karşı ülkeler çeşitli tedbirler almaya çalışıyor. Buna rağmen olan saldırıların kısa zamanda çözülmesi için ülkeler, İngiltere’deki kamera sistemine özeniyor. Londra’daki 7 ve 21 Temmuz saldırısının ve son haftalardaki arabalı saldırı girişimlerinin faillerinin bulunmasında kamera görüntüleri anahtar rol oynamıştı.

Hollanda’daki şehir ve ilçeler, kameralarla takip edilmeye başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, toplu taşıma araçlarında geniş bir kamera ağı yerleştirmeyi düşündüğünü söyledi. New Yorklu yetkililer, Manhattan’daki otobüslere kamera yerleştirmeyi düşündüklerini belirtirken metrolara da hareketleri takip edebilen kameralar yerleştirmeyi düşündüklerini kaydetti. İngiltere’deki saldırı girişiminin ardından demeç veren Sarkozy, “İngiliz polisinin, kamera sistemi ile yakaladığı etkinlik beni etkiledi. Benim açımdan kişisel özgürlükler ile insanları koruma adına kamera yerleştirme arasında bir çelişki yok.” dedi.

İngiltere’de halihazırda 4 milyon kamera bulunuyor. İngiliz polisi, bir kişinin günde ortalama 300 kamera tarafından çekildiğini belirtiyor. İngiliz polisi, 21 Temmuz’daki saldırı girişiminin ardından zanlıları kamera görüntüleri ile yakalamıştı. 18 bin saatlik görüntüler, 7 saate indirilerek mahkemede de kullanılmıştı.

Dünya genelinde yaygınlaşmaya başlayan kameralarla takip sistemi, İngiltere ve Arupa’daki bazılarını üzüyor. Fransa’da kişisel bilgilerin gizliliğini korumakla görevli kamu kuruluşu “gözetim toplumlarına dönüşüyoruz” uyarısında bulundu. Kurumu başkanı Alex Turk, “Teknolojik yenilikler ilerlemenin yanı sıra tehlikeyi de beraberinde getiriyor. İnsanlar, bunun getirdiği rahatlıktan memnun ancak tehlikesinden çok az haberdar.” dedi.

Avrupa Konseyi Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu (Venedik Komisyonu), kamu alanlarına yerleştirilen kameralarla devletin halkı izlemesinin kişisel özgürlüklere tehdit olduğunu açıkladı.

/ LONDRA

12.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papaz Müslüman oldu

  Kameralı sistem AB’de yaygınlaşıyor

  Dünyada 14 milyon mülteci yaşıyor

  Almanya uyum yasasını kabul etti

  Tamillerin son kalesi de düşürüldü

  Bulgar hemşirelerin idamı onaylandı

  ‘Kaide tedhiş timi ABD yolunda’

  Katolik Kilisesi’nden tacize ilk ceza

  NATO’dan sivil katliamı

  Bin Ladin’in oğlu bir İngilizle evlendi

  UAEK heyeti Tahran’da

  'Zenci' tarihe gömüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004