Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mahmud Abbas parlamentoyu feshe hazırlanıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Filistin parlamentosunu lağvetme ve yeni seçimler yapılıncaya kadar mevcut olağanüstü durum hükümetinin görevini sürdürmesini açıklama niyetinde olduğu öne sürüldü.

Londra’da Arapça yayımlanan Şark Ül Evsat (Orta Doğu) gazetesinin Filistinli kaynaklara dayandırdığı habere göre, Abbas’ın, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın yönetimi ele geçirmesinden sonra Batı Şeria’da ilan ettiği 1 aylık olağanüstü durum hükümetinin süresinin gelecek Salı tamamlanması sebebiyle Abbas’ın birkaç gün sonra bu konuda kararını açıklaması bekleniyor. Bu arada, Abbas’ın yardımcılarının, Filistin anayasasında değişiklik yapmak suretiyle sadece Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki grupların seçime katılabilmesinin yollarını araştırdıkları öne sürülüyor.

Hamas ve İslâmî Cihad’ın FKÖ’de temsilcisi bulunmuyor. Böylece Abbas’ın Hamas ve İslami Cihad’ın seçime katılmasını önlemeyi ve yeni meclise sokmamayı düşündüğü kaydediliyor.

Abbas ve Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetimi’nin, Filistin meclisinin lağvedilmesi ve yeni erken seçimler için referanduma gidebileceği de belirtiliyor. Abbas’ın isteği üzerine, olağanüstü durum hükümetinin süresinin uzatılması ve son gelişmeleri tartışmak üzere toplantıya çağrılan Filistin parlamentosu dün Hamaslı milletvekillerinin toplantıyı boykot etmeleri sebebiyle toplanamamıştı.

132 üyeli Filistin parlamentosunun 74 üyesi Hamas, 45’i El Fetih’e mensup bulunuyor. Ancak Hamaslı üyelerin 38’i halen İsrail tarafından tutuklanmış bulunuyor.

/ KUDÜS

13.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Batı Sahra’da otonomiyi destekliyor

  The Independent: Amerikan askerlerinin özrü kabahatinden büyük!

  İran suçluyor, ABD yalanlıyor

  ‘İsrail, Lübnan’ı yine işgal edecek’

  Mahmud Abbas parlamentoyu feshe hazırlanıyor

  İsrailli Hahambaşı, kariyer yapan kadınları eleştirdi

  BM’nin Irak endişesi

  Küresel ısınmada güneş masum


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004