Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sert ve çatışmacı bir üslûp

Kutuplaşma ve gerilimden beslenen AKP ve CHP ile, terör rantı peşinde koşan MHP’nin meydanlardaki sert üslûpları tepki topluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kullanarak mağdur rolü oynayan AKP ile cumhuriyet değerlerini istismar ederek oy toplamaya çalışan CHP’nin atışmaları inandırıcı bulunmuyor. MHP’nin ise miting meydanlarındaki yağlı ilmik ve idam tartışmaları dışında akılda kalan bir proje ve önerisi yok.

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, seçim meydanlarında sadece ‘’polemik ve gerilim olduğunu’’ belirterek, ‘’Siyasiler meydanlarda birbirlerine atıp tutuyor. Asgari ücret, işsizlik, emekli, tarım ne olacak konuşan yok’’ dedi.

Altun, yaptığı açıklamada, seçim sürecine girilmesiyle birlikte konfederasyon olarak siyasi partilere çalışma hayatı ve sosyal politika konularındaki taleplerini içeren bir talep metni sunduklarını söyledi. Kimi taleplerinin partilerce seçim beyannamelerine alındığını dile getiren Altun, bütün bunların nasıl gerçekleştirileceğine, söz konusu sorunların nasıl çözüleceğine dair siyasilerden tatmin edici bir açıklama gelmediğini ifade etti.

‘’Meydanlarda sadece polemik ve gerilim var’’ diyen Altun, şöyle devam etti: ‘’Siyasiler meydanlarda birbirlerine atıp tutuyor. Oysa asgari ücret, işsizlik, emekliler, tarım ne olacak konuşan yok. İktidara aday ya da iktidara gelme iddiasındaki partilerin ne yapacaklarını, hangi soruna ne çözüm getireceklerini merak ediyoruz. Bu konulardaki fikirlerini 72 milyonla paylaşmalarını bekliyoruz. Biz sadece çalışanların değil, Türkiye’nin sorunlarına çözüm sunulmasını istiyoruz. Siyasiler işçilerin, emeklilerin, esnafın, memurun, işsizlerin sorunlarına çözümlerini sunmalılar ki yarın iktidara geldiklerinde bunları karşılaştırma fırsatımız olsun. Oysa uzun süre mazot ne kadar olacak, 1 YTL’nin altın da mı üstün de mi olacaktan başka şey konuşulmadı.’’

“Somut öneriler duymak istiyoruz”

Siyasilerin ‘’topluma çözüm sunma konusundaki eksikliklerini gidermeleri ve önerilerini kamuoyuyla paylaşmaları için’’ hala vakitleri olduğunu anlatan Altun, ‘’Biz kendilerine işsizlik sorunu, asgari ücret gibi konularda somut taleplerimizi ilettik. Şimdi kendilerinden somut çözüm önerilerini duymak istiyoruz. Siyasilerin yapacakları açıklamalar bu kesimlerin karar vermelerini de kolaylaştıracaktır’’ diye konuştu.

Türk-İş’in sadece çalışanları değil 72 milyonun çıkarlarını savunup sorunlarına çözüm aradığını dile getiren Altun, önceki seçimlerin aksine seçim öncesinde siyasi partilerin Türk-İş’i ziyaret etmediklerini söyledi. Altun, ‘’Önceki yıllarda gelip destek istemenin ötesinde, ‘Türkiye’yi yönetmeye talip bir kadronun içerisinde bulunmasını istediğiniz birisi var mı’ dile sorar katkı isterlerdi. Oysa bu dönemde Türk-İş’e gelip talepleriniz, çözüm önerileriniz,düşünceniz nedir diyen olmadı.’’

/ ANKARA

15.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar'dan MHP'ye: Koltuk mu tatlı geldi?

  Sert ve çatışmacı bir üslûp

  Siyasî partilerin inancı olmaz

  Şahin: Tüm sorunları hallettik diyemeyiz

  Cumhurbaşkanı halktan olacak

  ÖSS sonuçları internetten

  Dink’in avukatlarından Takipsizlik itirazı

  Üçte iki şartı Kopenhag kriterlerine uygun değil

  Hizbullah PKK’ya çalıştı

  Alpogan, Londra'ya atandı

  Hastalara randevu sistemi

  Yeni felâketler beklemeyelim

  Şelâleler kuruyor

  Karadeniz'de etkili yağış beklentisi

  Keçileri gözden çıkardılar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004