Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dink’in avukatlarından Takipsizlik itirazı

Uğradığı silâhlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink’in ailesinin avukatları, Samsun Cumhuriyet Savcılığının zanlı O.S’nin görüntülerinin çekilmesine ilişkin 21 şüpheli hakkında verdiği “takipsizlik’’ kararına itiraz etti.

Avukatlar tarafından Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere Nöbetçi Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesine verilen itiraz dilekçesinde, Samsun Cumhuriyet Savcılığının ‘’Suçluyu Kayırma’’, ‘’Görevi Kötüye Kullanma’’, ‘’Suçu ve Suçluyu Övmek’’, ‘’Ses ve Görüntülerin Kayda Alınması’’, ‘’Gizliliğin İhlali’’ suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, ‘’Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair’’ karar verdiği belirtildi. Dilekçede, söz konusu 21 şüpheli hakkında verilen kararın kaldırılması talep edildi. Dink’in katil zanlısı O.S’nin Samsun’da jandarma ve emniyet görevlilerince yakalandığı hatırlatılan dilekçede, ‘’Bu yakalanmanın hemen sonrasında adli kolluk görevi üstlenen memurlarca katil zanlısı ‘milli bir kahraman’ gibi karşılanmış ve onunla birlikte hatıra fotoğrafı çekmek için birer yarış halinde sıra kapışmaya girişmişlerdir. Adli kolluk görevi yürüten polis ve jandarma görevlilerinin alenen işledikleri somut bu suç hali karşısında, normal işleyen bir hukuk devletinde bir savcının hemen kamu davası açması ve bu kişileri görevlerinden alması beklenirdi’’ denildi.

‘’Şüphelilerin bu umursamazlıklarının ve fütursuz suç işleme davranışlarının dayanak ve güvencesinin yargı olmaması gerektiği’’ savunulan dilekçede, haklarında takipsizlik kararı verilen 21 şüpheli hakkındaki bu kararın kaldırılarak, bütün şüphelilerle ilgili ‘’görevi kötüye kullanmak’’, ‘’suçluyu kayırma’’, ‘’ses ve görüntülerinin kayda alınması’’, ‘’suçu ve suçluyu övme’’ suçlarından kamu davası açılması istendi.

/ İSTANBUL

15.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar'dan MHP'ye: Koltuk mu tatlı geldi?

  Sert ve çatışmacı bir üslûp

  Siyasî partilerin inancı olmaz

  Şahin: Tüm sorunları hallettik diyemeyiz

  Cumhurbaşkanı halktan olacak

  ÖSS sonuçları internetten

  Dink’in avukatlarından Takipsizlik itirazı

  Üçte iki şartı Kopenhag kriterlerine uygun değil

  Hizbullah PKK’ya çalıştı

  Alpogan, Londra'ya atandı

  Hastalara randevu sistemi

  Yeni felâketler beklemeyelim

  Şelâleler kuruyor

  Karadeniz'de etkili yağış beklentisi

  Keçileri gözden çıkardılar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004