Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Ağar tamam! Ya ötekiler?

Mehmet Ağar, partisinin barajın altında kalacağını anladığı anda istifasını bastı.

Doğrusu hasretini çektiğimiz ama pek az tanık olduğumuz “yakışıklı” bir demokrasi dersiydi bu...

Peki sevgili okurlar, Ağar’ın bu kararını alkışlarken “ovada siyaset” lafının bedelini ödetmek için daha baştan onu yenilgiye mahkûm eden derin sistemi de aklınızın bir kenarından geçiriyor musunuz acaba?..

***

Deniz Baykal da istifa etsin diyenler çoktur. Eminim. Ama bu işin yüzeysel ve kolay yanı!

Peki CHP’yi dördüncü seçimdir aynı yönetim ve liderlikle başarısızlığa zincirleyen sıradan partililer ve bu partiye gönül verenler kafalarını yastığa gönül rahatlığıyla koyabilecekler mi? CHP’nin yaşadığı hüsranda onların hiç mi payı yok?

Dört buçuk yıl muhalefet yapmayı unutup Cumhurbaşkanlığı süreci başlayınca askerin ve yargının arkasına saklanarak siyaset yapmaya başlamanın bedeli sadece liderin istifasıyla ödenebilir mi? Hiç mi ideolojik ve sosyolojik özeleştiri yapılmayacak bu partide?

***

Ya popüler gazetelerin yönetimlerine ne demeli! Bir yandan iktidara mavi boncuk dağıtacaksın, öte yandan manşetlerin ve yorumlarınla MHP’ye oy üstüne oy kazandıracak bir Türkiye ve dünya tablosu yaratacaksın!

Bir yandan kutuplaşmayı artırmak için elinden geleni ardına koymayacaksın, öte yandan da toplumun değerlerinden ve sıkıntılarından uzaklaşacaksın!

E, olmuyor işte!

Acaba medya yöneticileri aylardır gaz verdikleri kutuplaşma ve korku politikalarının yol açtığı seçim tablosuna bakıp pişman olmuşlar mıdır? İstifayı düşünen var mıdır mesela?

Doğruyu gösterdiği apaçık olan seçim anketleriyle sırf siyasal eğilimine ters düşüyor diye dalgasını geçtiği için şimdi utanan köşe yazarı-yorumcu var mıdır?

Ya MHP’ye oy verilirse AKP’nin iktidarının önleneceğini sananlar! Onlara ne demeli?

AKP ben bu yazıyı yazdığım sırada DP’nin 53 yıllık rekorunu kırmak üzereydi. İktidarda olup da oy oranını çok büyük oranda artırma rekorunu...

***

Bir de seçim barajının artık komik kaçtığını görmezden gelenler vardı. Yüzde on barajının demokratik olmadığı gibi sistemin hedeflerine de uygun düşmediğini görmezden gelip barajı düşürmeyenler, muhalefetiyle iktidarıyla acaba şimdi pişman mıdır?

Demokratik akışa müdahale eden kurumlara gelince...

Onlar takkeyi önlerine koyup düşünüyorlar mı şimdi?

Bu seçimi çok tehlikeli biçimde Cumhuriyet’in ve Cumhuriyetçiliğin seçimi gibi değerlendirmeye kalkışanlar şimdi yaptıkları hatanın farkına varacak mı?

Hiç sanmam.

Vatan, 23.7.2007

Haşmet BABAOĞLU

24.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memuru ’imtiyazlı’ gören tek anayasa Türkiye’ninki

  AKP’nin zaferi ve global sermaye

  AKP’nin sorumluluğu

  Devlet de kazandı

  Ağar tamam! Ya ötekiler?

  Siyasetin en yoğun gününde siyaset yasaklanmıştı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004