Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Döviz durgun, borsa coştu

AKP’nin genel seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkmasıyla borsa rekor kırarken, dolar geriledi. Haftaya 52 bin 935 puandan başlayan İMKB Ulusal 100 Endeksi, açılışta 55 bin 58 puana çıkarak, yeni seans içi rekorunu kırdı. Dolarda da düşüş yaşanıyor. Dolar bankalararası piyasada dün sabah 1,2515 YTL ile Mart 2005’ten bu yana en düşük düzeye geriledi. Bundan önceki en düşük seviye 9 Mart 2005 tarihinde kaydedilen 1,2465 YTL’ydi. Dolar Cuma akşamı gerçekleşen valörlü işlemlerde ise 1,27 YTL civarında seyretmişti.

Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 6 Mayıs 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi de yüzde 17.18 ile 2 Haziran 2006 tarihindeki yüzde 16’lardan beri en düşük seviyesine indi.

PİYASALARDA ‘RALLİ’ BEKLENTİSİ

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında, küresel piyasalarda değişiklik olmadığı takdirde Türkiye’nin daha pozitif bir sürece gireceğini belirterek, “Asıl ralli sonra ondan sonra yaşanabilir” dedi. Salar, seçim sonuçlarına ilişkin, tek parti iktidarının istikrar demek olduğunu ifade ederek, bu durumun piyasa fiyatlarına pozitif olarak yansıdığını söyledi. ‘’Bu, sürpriz değildi’’ değerlendirmesinde bulunan Salar, bundan sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinde problem yaşanmaması ve mikro alanda reformlar yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. Salar, şöyle devam etti: ‘’Hükümetin şekillenmesinde isimler önemli. Yapısal reformların ve son zamanlarda yavaşlayan AB ile ilişkilerin ivme kazanması önemli. IMF ile 2008’den sonra nasıl bir yol izleneceği önemli. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında, küresel piyasalarda değişiklik olmadığı takdirde Türkiye daha pozitif bir sürece girecek. Asıl ralli sonra ondan sonra yaşanabilir.’’

Salar, “Borsa 60 bine kadar çıkabilir. Ana trend yukarıya doğru. Bundan sonra pozitif bir seyir izlenecektir” öngörüsünde bulundu. Doların da 1,20 YTL’nin altını görebileceği görüşünü savunan Murat Salar, “Bu durumda piyasa almayabilir. Merkez Bankası almak zorunda olabilir” diye konuştu.

YABANCILAR TEK PARTİ

İKTİDARINDAN MEMNUN

Toronto Dominion Bank’tan Süha Yaygın, yabancı yatırımcıların tek parti iktidarının devam etmesinden memnun olduğunu belirterek, “Piyasalar seçimden tek parti çıkmasına çok olumlu yaklaşıyor. Piyasalar üç aşağı beş yukarı bunu bekliyordu” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin piyasalarda bir sorun olarak görünmediğine dikkat çeken Yaygın, yatırımcıların tekrar seçime gidilmesini öngörmediğini kaydetti. Seçim sonrası kurda düşüş olmasının normal olduğunu ifade eden Yaygın şunları söyledi: “Kurda hareket bir süre daha böyle devam edecektir. Daha sonra belki bir kâr alma dönemi olacaktır. Doğrudan yatırımda hızlanma olabilir. Türkiye’deki yerleşik yatırımcının ne yapacağına, dövizi bozdurup bozdurmayacağına bakmak gerekiyor.”

/ İSTANBUL

24.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Döviz durgun, borsa coştu

  Moody’s: Kaygılar sürüyor

  Hazine, 102 milyar YTL alacaklı

  Mısır ve buğday stokları tükeniyor

  “Mikro reformlara ağırlık vereceğiz”

  “Tatilciler seçim molası verdi”

  Tofaş ve Oyak Renault’a ‘izin’ molası

  www.ailemiseviyorum.com

  Tüketicinin güveni Haziran’da azaldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004