Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Libya’dan büyük jest

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Libya’da 439 çocuğa kasten HIV’li kan vermekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Bulgar hemşirelerle Filistinli doktorun Bulgaristan’a dönüşlerine izin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Libya ile ilişkilerimizin daha da normalleştirilmesi arzusundayız” dedi.

Barroso, düzenlediği basın toplantısında, başta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi olmak üzere, Libya’nın bu kararında katkısı olan herkese teşekkür ederek, AB dayanışmasını ve ortak çalışmaları halinde başarı potansiyellerini gösterdiklerini söyledi. Bir Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkesi olan Libya ile ilişkilerde bugüne dek, tutuklu Bulgar hemşireler sorununun bir engel olarak ortaya çıktığını ifade eden Barroso, önceki gece uzun bir telefon görüşmesi yaptığı Libya lideri Kaddafi’ye, “bu sorunun aşılması halinde ilişkilerin normalleştirilmesi açısından elinden gelenin en iyisini yapacağı” taahhüdünde bulunduğunu aktardı. Barroso, AB’nin Akdeniz ülkeleriyle işbirliği ve dayanışma için tasarladığı Barselona sürecine Libya’nın da dahil edilebileceğinin işaretlerini verdi.

BULGARİSTAN’A ULAŞTILAR

Bu arada, Libya’da 439 çocuğa kasten HIV’li kan vermekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 5 Bulgar hemşireyle Filistinli doktor, Bulgaristan’a geldi. Sofya Havalimanı’nda Libya’dan gelenlerin karşılanması sırasında açıklama yapan Dışişleri Bakanı İvaylo Kalfin, Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov’un hemşireler ve Filistinli doktorun cezalarıyla ilgili af kararı aldığını bildirdi. Fransa Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’nin eşi Cecilia ve AB Komisyonunun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner tarafından getirilen sağlık personeli, Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, Başbakanı Sergey Stanişev, Dışişleri Bakanı İvaylo Kalfin, Parlamento Başkanı Georgi Pirinski ve Avrupa Parlamentosundaki Bulgar milletvekilleri ile yakınlarının katıldığı törenle karşılandı. Libya’da 2004 ve 2006 yıllarında iki kez ölüm cezasına çarptırılan söz konusu sağlık personelinin cezaları Libya Yüksek Yargı Konseyi tarafından ömür boyu hapse çevirilmişti.

Sağlık personelinin kurtarılmasında kilit rol oynayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, Libya lideri Muammer Kaddafi ile defalarca görüşmüş, son olarak eşi Cecilia da araya girerek görüşmeleri başarıyla sonuçlandırmıştı. Sofya Havaalanı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kalfin, 5 Bulgar hemşire ile Filistinli doktorunun 8 yıl sonra mutlu bir şekilde sonuçlandığını söyledi.

Kalfin, sağlık personelinin kurtarılması için emeği geçen Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’nin eşi Cecilia ve AB Komisyonunun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner’e özel olarak teşekkür etti. Basın toplantısında sözü alan Ferrero-Waldner de, “Biz Avrupa Birliğinin ortak başarısının kutlandığı mutlu bir günü yaşıyoruz” dedi. Bu arada, Sarkozy mahkûmların kurtarılması için kuruş fidye ödemediklerini söyledi.

/ BRÜKSEL

25.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Libya’dan büyük jest

  İran ve ABD ikinci defa buluştu

  ABD: Erdoğan hükümetiyle uyumlu çalıştık

  İngiltere’deki sel, tarihî felâket

  ABD halkı Bush’a değil, Kongre’ye güveniyor

  ABD, 2009’a kadar Irak’ta

  Hüseyniye şehri kuşatma altında

  Uzayda çöp dökme yürüyüşü

  Evin üstüne uçak düştü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004