Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

35 ülkede, 17 dilde Mevlânâ afişleri

Mevlânâ’nın 734. Vuslat Yıldönümü faaliyetleri için hazırlık çalışmalarını hızlandıran Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 17 dilde hazırlanan afişleri 35 ülkeye gönderdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, UNESCO’nun 2007 yılını Mevlânâ Yılı ilân etmesiyle bu yıl yapılacak Mevlânâ’nın 734. Vuslat Yıldönümü faaliyetleri daha önemli hale geldi.

2007 Mevlânâ Yılı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi yurt içi ve dışında çeşitli faaliyetler düzenlerken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de Mevlânâ’nın 734. Vuslat Yıldönümü faaliyetlerinin yapılacağı 1-17 aralık için çalışmalarını hızlandırdı.

1-17 Aralık arasında 33 Sema programı düzenleneceğini ifade eden yetkililer, Şeb-i Arus törenlerinin yurt içi ve dışı tanıtımının sağlanması için afiş hazırlandığını bildirdi.

Afişlerin Türkçe, Almanca, Arapça, Azerice, İspanyolca, Çince, Farsça, Hollandaca, İngilizce, İtalyanca, Japonca, Özbekçe, Rusça, Türkmence, İspanyaca, Urduca ve Yunanca olmak üzere 17 dilde hazırlandığını vurgulayan yetkililer, bu afişlerin Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım müşavirliklerinin bulunduğu ülkeler başta olmak üzere toplam 35 ülkeye gönderildiğini kaydetti.

Yetkililer, afişler ve yapılacak tanıtım çalışmalarıyla 1-17 Aralık’ta düzenlenecek Mevlânâ’nın 734. Vuslat Yıldönümü faaliyetlerine Mevlânâ Yılı’nın da etkisiyle yoğun katılım beklediklerini söyledi.

27.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul'un surları restore edilecek

  Sultan Sarnıcı turizmin hizmetinde

  35 ülkede, 17 dilde Mevlânâ afişleri

  Bulursanız, “su”yu çekin

  “Saray-ı Cedid-i Amire”de kazı çalışmaları başladı

  Türkiye, Siyasî Filmler Festivali’nin konuğu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004