Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kale Grubu 50’nci yılını kutluyor

Çanakkale Seramik Fabrikaları kurucusu ve Murahhas Azası İbrahim Bodur, yeni hükümetin kalkınmanın ve gelişmişliği lokomotifi olan sanayi sektörüne gerekli desteği ve teşvikleri vermesini, öncelikle programına almasını sanayi sektörünün haklı olarak beklediğini söyledi.

Önceki gün başlayan 50. Yıl Seramik Bayramı kutlamaları dün de devam etti. Kutlamalar kapsamında Kale Grubunun Duvar Karosu 5. fabrikası, Yer Karosu 3. fabrikası, Kaleserafoam Fabrikası, Kompozit İzolatör Araştırma ve Üretim tesislerinin de açılışı yapıldı.

‘’Seramik Bayramı’’ etkinliklerinde konuşan Bodur, Seramik Bayramı’nı, sanayinin bir bölgenin ve ülkenin kalkınmasındaki önemini ve gereğini belirtmek, kurulduğu bölgeye sağlamış olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri göstererek, Anadolu’nun potansiyelini, sanayinin ülke ekonomisindeki yerini ve kalkınmadaki önemini belirtmek amacıyla kutladıklarını belirtti.

Bugün 50 kuruluştan oluşan Kale Grubu’nun birçok sektörde faaliyet göstererek ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını hatırlatan Bodur, şunları kaydetti: ‘’Grubun faaliyet dönemini kısaca özetlersek, 2 milyar doları ihracat olmak üzere 8 milyar dolar satış cirosu ile 4 milyar dolarlık katma değer yaratılmıştır. Yaratılan bu katma değerin 1.5 milyar doları vergi olarak devlete, 1 milyar doları ücret olarak çalışanlara, 750 milyon doları yatırımlara, 250 milyon doları kar payı olarak ortaklara ödenmiş, 500 milyon dolar da öz kaynak olarak bünyede bırakılmıştır. Türkiye’nin GSMH’sının 2006 yılı itibarıyla ve geçen 55 yıl zarfında 575 milyar YTL’ye çıkmasında sanayi sektörünün çok önemli katkıları olmuştur.’’

BAYRAĞI KIZINA TESLİM ETTİ

İbrahim Bodur, sanayide 55, seramikte 50 hizmet yılını tamamlamış olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bodur, ‘’50 yıldır şerefle, onurla ve başarıyla taşıdığım Kale Grubu bayrağını, kızım Zeynep Bodur Okyay’a ve onunla beraber çalışacak olan yönetici ve çalışanlarımıza güvenle ve başarı dileklerimle teslim ediyorum’’ dedi.

Yeni Asya / ÇAN

28.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MB’den cari açık uyarısı

  Piyasalar dalgalı

  Kuraklık sucuları sevindirdi

  Benzin 5, motorin 3 YKr ucuzladı

  Doğan, Vatan’ı 18 milyon dolara alacak

  Turizm geliri 3.7 milyar dolar

  Türkiye’den Avrupa’ya doğalgaz atağı

  Kale Grubu 50’nci yılını kutluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004