Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme için faizler düşmeli

Türkiye Denim Sanayici ve İşadamları Derneği (Denimder) Başkanı Nedim Özbek, ihracata dayalı büyüme için faizlerin düşmesi, kurun yükselmesi gerektiğini bildirdi. Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, önümüzdeki dönemde ihracata dayalı büyüme hedefleyen hükümetin mevcut kur ve faiz sarmalıyla bunu başaramayacağını, ihracatçının artık maliyetleri finanse etme gücünün kalmadığını savundu.

Ekonomide istikrar sağlayan uygulamaların devamlılığı açısından seçim sonuçlarını olumlu değerlendirdiklerini belirten Özbek, ‘’İhracata dayalı büyüme için faizler düşmeli, kur yükselmeli. Faizler düşmedikçe, döviz yükselmedikçe ihracata devam etmek zor. Artık maliyetleri finanse etme pahasına ihracata devam etme gücümüz kalmadı’’ görüşünü aktardı.

İhracatta son dönemlerde kaydedilen gelişmelere değinen Özbek, uzun zamandır devam eden YTL’nin değer kazanması ve dolardaki düşmenin ihracata darbe vurmaya başladığını, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra da dövizdeki düşmenin durmadığını kaydetti.

Nedim Özbek, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: ‘’Bir yandan dalgalı kur politikasına devam edileceği açıklamalarını dinlerken, bir yandan da doları 1 YTL’ye eşitleme konusunda üstü örtülü bir çaba hissediyoruz. Hükümetin en acil düzenlemeyi, faizde ve dövizde yapması gerekiyor. Merkez Bankası, faizleri en az 4 puan geri çekmeli. Kurlar yeniden düzenlenmeli. Dolar kurunda yükselme bekliyoruz. Doların gerçek değerinin altında seyretmesine izin verilmemeli.’’

İhracatçıların dövizdeki düşüş sebebiyle alıcı firmalarla daha önce yaptıkları anlaşmaları yerine getirmede sıkıntı yaşadığını belirten Özbek, bu durumun devam etmesi halinde siparişleri gönderemeyeceklerini, Türk ihracatçılara güvenin sarsılacağını ve pazar kaybetmeye başlayacaklarını savundu.

/ İSTANBUL

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme için faizler düşmeli

  Özelleştirmede yanlış yapılmasın

  Az iş, çok kâr dönemi bitti

  Teşvik, yatırımların önünü açacak

  İstanbul, ‘memur şehri’ oldu

  Şanlıurfa Eylül’de doğalgaza kavuşacak

  Arçelik, Çin’de yatırım yapacak

  Grev turizmi çok kötü etkiler

  Antalya’ya turist aktı

  MTV’de son gün


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004