Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Teşvik, yatırımların önünü açacak

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Develi, KOBİ’lere yatırım teşviki uygulamasını Türkiye’de yatırımın önünü açacak bir girişim olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Develi, KOBİ’lerin yapacakları asgarî 200 bin YTL ile azami 2 milyon YTL tutarındaki yatırımların, teşvik uygulaması kapsamında olacağını hatırlattı.

Yatırım teşviki uygulamasını Türkiye’de yatırımın önünü açacak bir girişim olarak değerlendirdiklerini belirten Develi, ‘’Özellikle yeni yatırım yapmak isteyenlerin bazı konularda teşvik edilmesi gerekiyor. Son çıkan tebliğ de yatırım yapmak, istihdam oluşturmak ve teknolojisini yenilemek isteyen firmalar açısından oldukça yararlı olacak. Hükümet bu konuda yerinde bir değişiklik yaptı. Uygulama sayesinde yeni yatırımlar bir hayli fazla olacak’’ dedi.

Türkiye’de kayıtlı 1 milyon 700 bine yakın KOBİ bulunduğunu, bunlardan 240 bininin imalat sanayinde, geri kalanının ise hizmet sektöründe faaliyet gösterdiğini vurgulayan Develi, ‘’Yeni hükümetten vergi reformunu biran önce yaparak oranları aşağıya çekip vergiyi tabana yaymasını bekliyoruz’’ diye konuştu. Develi, istihdam üzerindeki vergi yüklerinin indirilmesinin istihdamı artıracağını, kayıt dışılığı da azaltacağını ifade ederek, enerji maliyetlerinin de aşağıya çekilmesini istedi.

/ ADANA

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme için faizler düşmeli

  Özelleştirmede yanlış yapılmasın

  Az iş, çok kâr dönemi bitti

  Teşvik, yatırımların önünü açacak

  İstanbul, ‘memur şehri’ oldu

  Şanlıurfa Eylül’de doğalgaza kavuşacak

  Arçelik, Çin’de yatırım yapacak

  Grev turizmi çok kötü etkiler

  Antalya’ya turist aktı

  MTV’de son gün


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004